Ce măsuri de siguranţă s-au luat la Suceava pentru protejarea singurului metru de autostradă din Moldova. „Bunurile de acolo aparţin unui singur om“

Ce măsuri de siguranţă s-au luat la Suceava pentru protejarea singurului metru de autostradă din Moldova. „Bunurile de acolo aparţin unui singur om“

Autostrada de un metru de pe raza satului Cumpărătura. FOTO: Adevărul

Antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi a anunţat că a adoptat măsuri de siguranţă pentru a-i împiedica pe hoţi să mai fure componente de la „Monumentul Autostrăzii”, pe care l-a construit în semn de protest faţă de faptul că ţara noastră nu dispune de infrastructură rutieră modernă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi a transmis, prin intermediul paginii de Facebook „România vrea autostrăzi”, că a adoptat măsuri de siguranţă pentru a-i împiedica pe hoţi să mai vandalizeze metrul de autostradă pe care l-a construit, în mod simbolic, pe raza satului Cumpărătura, din judeţul Suceava, în semn de protest faţă de infrastructura rutieră precară din ţara noastră.

„E bine de ştiut însă şi că, începând din această săptămână, pentru că este pe un teritoriu privat, zona beneficiază de monitorizare video 24/24 cu transmitere în timp real şi stocarea imaginilor pe serverul agenţiei de pază. Acest demers l-am iniţiat din dorinţa de a ne păstra intacte bunurile pentru că da, manifestul aparţine tuturor, dar bunurile şi investiţiile făcute aparţin unui singur om şi pentru că, aşa cum am scos în faţă responsabilii pentru lipsa autostrăzilor din România, tot la fel ne dorim să scoatem în faţă şi infractorii care aleg să distrugă singurul metru de autostradă din Moldova”, a transmis suceveanul care a iniţiat campania „România vrea autostrăzi”.

Ştefan Mandachi a amitit că autostrada de un metru a fost vandalizată în mai multe rânduri. Recent, persoane necunoscute au sustras separatoarele de benzi, care sunt nişte bucăţi de plastic. În luna mai, au fost furate componente ale maşinilor avariate pe care Mandachi le-a expus la Cumpărătura pentru a scoate în evidenţă că se produc tragedii pe şosele din cauza lipsei de autostrăzi.

”Ca pas următor, aşa, cât să nu pară că ne plictisim dacă tot nu ştie lumea încă ce pregătim, zilele acestea ni s-au furat sepratoarele de sens de pe metrul de autostradă. Nu toate – s-au furat trei şi altele au fost distruse. Uite că aici chiar nu ştim ce scuză să le găsim. Mai mult decât atât, de dată aceasta, nu ne mai dorim să găsim scuze nimănui pentru nicio infracţiune. Ca orice alt gest făcut cu intenţie, de data aceasta ne imaginăm că furtul şi distrugerea au fost făcute cu simţ de răspundere şi asumarea delicvenţilor aşa că, de data aceasta iniţiem o reclamaţie la poliţie”, a arătat Ştefan Mandachi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: