Cazul şoferului care era să provoace o tragedie rutieră în Suceava: cum s-a ajuns de la „n-avem ce-i face“, până la permis suspendat pe două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care şoferul imprudent se angajează în depăşirea suicidală. FOTO: Dinu Zară
Momentul în care şoferul imprudent se angajează în depăşirea suicidală. FOTO: Dinu Zară

Şoferul care era să se izbească într-o altă maşină, pe DN 17, la Frasin, după ce a facut o depăşire „în orb“, pe linie continuă, a fost identificat şi sancţionat de poliţişti. El a mai fost implicat într-o tamponare, dar nu s-a prezentat la Poliţie în termenul prevăzut de lege, nici după ce a fost notificat.

Şoferul iresponsabil, în vârstă de 33 de ani, a fost filmat în timp efectua o depăşire aproape sinucigaşă pe DN 17, în zona Frasin. În imagini se vede cum conducătorul auto nu mai are răbdare să stea în spatele unui autotren, care circula cu 70 de km/oră, într-o zonă în care limita de viteză este 50 de km/oră. Bărbatul s-a angajat în depăşire în dreptul unei curbe cu vizibilitate redusă şi a făcut manevra pe linie continuă. Din cauza vizibilităţii scăzute, el nu a observat maşina care venea din sens opus. Şoferul care circula regulamentar a reuşit să evite impactul, intrând pe acostamentul drumului. El a reacţionat  în mod uimitor pentru că este pilot profesionist în campionatul naţional de drift.

Imediat după ce imaginile au ajuns în atenţia opiniei publice, oficialii din Poliţia Suceava au spus că individul care era cât pe ce să provoace o tragedie pe şosea nu poate fi sancţionat pentru că, potrivit prevederilor legale, constatarea contravenţiilor se face doar de către agentul constatator cu mijloace omologate. Camera video care a surprins momentul depăşirii nu era omologată.

După scadalul mediatic, poliţiştii au decis să-l caute, totuşi, pe şoferul care a scandalizat o ţară întreagă şi pentru că, după depăşirea halucinantă, le-a spus celorlalţi participanţi la trafic, prin staţia radio, că nu-i pasă dacă omoară un om, pentru că are asigurare la maşină.

Tânărul s-a prezentat la sediul Poliţiei, unde a recunoscut că a făcut acea depăşire extrem de riscantă, la limita tragediei, astfel că a rămas fără permis pentru 60 de zile. Pe de o parte, el a fost sancţionat pentru că a efectuat depăşirea periculoasă, pe linie continuă, la Frasin şi, pe de altă parte, pentru că, într-o altă zi, a tamponat o maşină şi nu s-a prezentat la poliţie ca să dea explicaţii nici după ce a fost notificat.

VIDEO Şoferul care a evitat o tragedie rutieră în Suceava este pilot profesionist în campionatul naţional de drift: „Mi-e greu să-mi explic acea depăşire“ 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite