Caz tulburător la Suceava: Vasilică, un copil de un an care cântăreşte doar 3 kilograme şi cu probleme grave la inimă, a fost abandonat de părinţi în spital

Caz tulburător la Suceava: Vasilică, un copil de un an care cântăreşte doar 3 kilograme şi cu probleme grave la inimă, a fost abandonat de părinţi în spital

Vasilică copilul abandonat. FOTO: www.facebook.com

Băieţelul a fost lăsat în spital de către părinţi pe 27 ianuarie, iar astăzi va fi preluat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Copilul grav bolnav, născut cu o malformaţie congenitală şi având nevoie de o intervenţie chirurgicală, va fi internat deocamdată în centrul terapeutic Blijdorp din Suceava.

La secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Suceava este internat în stare gravă un băieţel, din satul Mironu, comuna suceveană  Valea Moldovei, care la vârsta de un an şi două luni cântăreşte doar trei kilograme. Vasilică zace într-un pătuţ de spital încă de pe data de 27 ianuarie când părinţii au decis că nu pot creşte un copil cu probleme de sănătate. Se pare că micuţul a fost adus la spital chiar de către părinţii săi, care au povestit cadrelor medicale că nu-l mai pot îngriji.

Băieţelul s-a născut cu o malformaţie congenitală la inimă şi are nevoie de o intervenţie chirurgicală, iar pentru această intervenţie va fi nevoie de acordul părinţilor. Din cauza problemelor grave de sănătate, copilul nu ia în greutate şi implicit nu creşte.

“Am luat legătura cu conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru a se găsi o locaţie pentru acest copil. Intervenţia chirurgicală de care are nevoie se poate face în acest moment doar la Spitalul Târgu Mureş şi în funcţie de recomandările medicilor de specialitate se va încerca transferul pacientului la această unitate spitalicească”, am declarat doctorul Tiberius Brădăţan, director medical în cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

Copilul care a ajuns o povară pentru proprii părinţi, va fi externat astăzi din spital şi preluat de către reprezentanţii DGASPC pentru a fi internat în Centrul terapeutic Blijdorp din Suceava.

“Din cauza problemelor grave de sănătate nu poate fi încredinţat unui asistent maternal. Pentru început va fi internat în Centrul Blijdorp, iar în funcţie de evoluţia sa medicală vom vedea ce vom face pe parcurs”, a precizat Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt în cadrul DGASPC Suceava.

Alte ştiri din Suceava:

Un bătrân a fost găsit spânzurat după mai puţin de 24 de ore de la externarea de la Psihiatrie

Profeţia stareţului Ioil pentru Elena Udrea: „Va ajunge din nou pe funcţie, chiar dacă acum a căzut. Trebuie să-şi refacă viaţa, să aibă un bărbat alături”

Fabuloasa legendă a celei mai vechi biserici de lemn din România: construită de Dragoş Vodă, mutată într-o singură noapte de oştenii lui Ştefan cel Mare

Paradoxul bunului samaritean: a vrut să ajute un bătrân orb şi invalid şi s-a trezit cu Poliţia la uşă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: