Câştigătorul de la Loto care a construit o biserică cu banii câştigaţi la 6/49

Câştigătorul de
la Loto care a construit o biserică cu banii câştigaţi la 6/49

Gheorghe Breabăn, câştigătorul de la Loto devenit ctitor de biserică. FOTO www.libertatea.roImagine

Gheorghe Breabăn, din comuna suceveană Vicovu de Jos, a câştigat în 2004 premiul cel mare la Loto 6/49, în valoare de 1,5 milioane de euro. Cu o parte din banii câştigaţi el a ridicat o biserică în localitatea natală.

Ştiri pe aceeaşi temă

În luna februarie a anului 2004, Gheorghe Breabăn, şeful de depozit al unei firme din comuna suceveană Vicovu de Jos, care avea pe atunci vârsta de 44 de ani, a câştigat 1,5 milioane de euro la Loto 6/49. Tată a doi copii, vicoveanul a jucat o variantă simplă cu 3,1 lei reuşind să câştige pe lângă premiul cel mare un BMW seria 5 şi un apartament cu trei camere în municipiul Bucureşti.

Deşi a câştigat o sumă considerabilă, banii nu i-au luat minţile suceveanului. Acesta şi-a construit în localitatea natală o casă destul de impună şi-a deschis o firmă cu materiale de construcţii şi amenajări interioare şi exterioare, ocupându-se totodată cu agricultura şi creşterea animalelor.

Cu banii câştigaţi la Loto, Gheorghe Breabăn a ajutat la construirea bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Vicovu de Jos. „Miliardarul”, aşa cum este poreclit marele câştigător al Loteriei Române de către localnici din Vicov, a donat preotului undeva în jur de 300.000 de lei, devenind astfel ctitor al lăcaşului de cult.

            Biserica ctitorită de marele câştigător la Loto 6/49. FOTO www.bisericavicovudejos.com

În plus, acesta a ajutat şi şcoala din Vicovu de Jos, oferind bani pentru montarea centralei termice pentru ca elevii să nu mai sufere din cauza frigului pe timp de iarnă şi să aibă condiţii propice de învăţare.

Deşi a câştigat o sumă considerabilă de bani, Gheorghe Breabăn consideră că marele premiu i-a adus mai mult ghinion decât noroc, pe la poarta sa perinându-se atunci sute de oameni care i-au cerut sprijinul financiar din diverse motive.

„Voi ziariştii, televiziunea, mi-aţi adus la poartă sute de oameni din toate colţurile ţării. Toţi vroiau bani, să îi ajut. Aş fi cheltuit banii în câteva zile astfel. Atâta doar ce-am ajutat pe părintele de la noi din comună, în rest n-am cheltuit nici cinci lei din ei”, le spunea în urmă cu ceva ani Gheorghe Breabăn ziariştilor de la Monitorul de Suceava.

După câştigarea premiului cel mare, vicoveanul a cochetat o perioadă şi cu politica. El a fost timp de un mandat şi jumătate consilier local în comuna Vicovu de Jos, însă a renunţat la cariera politică deoarece ar fi intrat în incompatibilitate.

Breabăn este cel de-al doilea mare câştigător la Loto 6/49 din judeţul Suceava, după Dan Neculai Amariei, tânărul de 17 ani, din comuna Baia, care a tocat în câţiva ani peste 1,3 milioane de dolari. 

Alte ştiri pe această temă:

Cel mai tânăr milionar român la Loto s-a ruinat în numai trei ani. Cum a ajuns să piardă suceveanul Daniel Amariei o avere de 1,3 milioane de dolari

Suma cu  multe zerouri câştigată la Loto un focşănean norocos. El a plătit pe bilet doar 9,7 lei

Vasluianul care a câştigat marele premiu la Loto şi-a ridicat banii. Ce vrea să facă bărbatul de 40 de ani cu cele 3 milioane de euro

citeste totul despre: