Care sunt cele mai nocive alimente pentru dinţi. Specialist: „Cei care nu mănâncă lactate şi ouă sunt pacienţii noştri pe vecie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva
FOTO: Arhiva

Stomatologul Dan Gabriel Gospodaru, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Suceava, ne-a declarat că cele mai nocive alimente pentru dantură sunt dulciurile lipicioase, cum ar fi guma de mestecat, caramelele şi jeleurile. La polul opus, alimentele care ajută dantura sunt cele bogate în calciu, lactate, fructe şi legume.

Dan Gabriel Gospodaru a declarat pentru Adevărul că oamenii care nu consumă lactate şi ouă sunt pacienţii cabinetelor stomatologice „pe vecie”. Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Suceava a spus că alimentele care au un conţinut ridicat de calciu întăresc dinţii.

La polul opus, alimentele care contribuie la distrugerea danturii sunt dulciurile şi în special dulciurile lipicioase precum caramelele, guma de mestecat şi jeleurile. Stomatologul Gospodaru a spus că riscul apariţiei cariilor este mai mare dacă alimentele bogate în zahăr sunt consumate seara, înainte de culcare.

„Mulţi le consumă seara şi nu se mai spală pe dinţi. Dulciurile fermentează, iar acidul afectează smalţul şi aşa apar cariile”, ne-a spus Gospodaru. El recomandă a periajul dentar să se facă după fiecare masă sau măcar dimineaţa şi seara pentru a preveni apariţia cariilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite