Când va fi inaugurată şoseaua de centură a Sucevei. Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor

Când
va fi inaugurată şoseaua de centură a Sucevei. Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor

Răzvan Cuc, cu vestă portocalie, pe şoseaua de centură a Sucevei. FOTO: Adevărul

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost prezent miercuri, 14 august, la Suceava, unde a inspectat lucrările la ruta ocolitoare, care ar trebui să scoată traficul greu din oraş. După vizita în teren, ministrul a anunţat data la care va fi inaugurată şoseaua începută în urmă cu mai bine de un deceniu.


Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a inspectat lucrările la ruta ocolitoare a Sucevei, însoţit de prefectul Mirela Adomnicăi. Miercuri, 14 august, după vizita în teren, Cuc a declarat că şoseaua va fi gata în a doua jumătate a lunii septembrie. El l-a lăudat şi de această dată pe constructor. ”Ar trebui să fiţi mândri toţi de aici de ce constructor este pe centura Sucevei şi pe DN18 (nr. firma Autotehnorom). Este un constructor care munceşte foarte bine, iar în a doua jumătate a lunii septembrie vom veni să facem recepţia ca să dăm în trafic Centura Sucevei. În timp ce alţii făceau circ şi puneau cu lopata nisip pe la roţile de la camioane Guvernul PSD finalizează obiectivele şi le dă în trafic aşa cum şi-a asumat şi DN18 la fel şi o să aveţi o surpriză plăcută şi cu centura Rădăuţiului faţă de pariul pe care l-am avut iniţial. Ştiţi că am decalat termenul dar s-ar putea să fie alt termen pentru că la fel antreprenorul este unul foarte bun care are un ritm de execuţie alert”, a arătat ministrul de la Transporturi.

Şoseaua de centură care ar trebui să scoată traficul greu din Suceava a fost începută în anul 2008 şi are o lungime de nici 13 kilometri. Lucrările au fost sistate timp de patru ani, în perioada 2012-2016, după ce Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis să rezilieze contractul cu constructorul. Şoseaua a fost împărţită în trei tronsoane. Doar unul singur a fost deschis pentru traficul rutier. Este vorba despre bucata de la intersecţia cu DN 17, „Zidul Morţii”, până la ieşirea spre localitatea Pătrăuţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: