Urmărit penal de DNA pentru afaceri necurate cu sediul Poliţiei, şeful PNL Câmpulung Moldovenesc a demisionat

Urmărit penal de DNA pentru afaceri necurate cu sediul Poliţiei, şeful PNL Câmpulung Moldovenesc a demisionat

Nicolai Vranău (dreapta) alături de preşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu

Preşedintele PNL Câmpulung Moldovenesc, omul de afaceri Nicolai Vranău, şi-a anunţat joi seară demisia, funcţia fiind preluată de primarul Mihăiţă Negură. Nicolai Vranău este urmărit penal de DNA pentru vânzarea la suprareţ a unei clădiri către Poliţia Judeţeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi seară, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Teritorial Suceava al PNL, organizată la Câmpulung Moldovenesc, preşedintele organizaţiei locale, omul de afaceri Nicolai Vranău, şi-a anunţat demisia din funcţie, cu precizarea că rămâne în politică şi în PNL, în funcţia de membru al Biroului Permanent Teritorial Suceava al PNL şi în cea de consilier local.

Conducerea interimară a organizaţiei PNL Câmpulung Moldovensc va fi asigurată de primarul localităţii, Mihăiţă Negură, până la organizarea alegerilor.

Anunţul lui Nicolai Vranău a fost oarecum suprinzător. Deşi la începutul acestui an Vranău a avut un conflict deschis cu colegii din organizaţie, între timp s-a făcut pace. În ianuarie 2013, Nicolai Vranău s-a autosuspendat şi mai mulţi membri ai biroului politic al organizaţiei şi-au anunţat demisia după ce omul de afaceri a fost acuzat că a furat brelocuri dintr-un supermarket din localitate.

Nicolai Vranău este urmărit penal de DNA într-un dosar vizând vânzarea unei clădiri către IPJ Suceava. Liderul liberal este suspectat de infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu. În anul 2006, IPJ Suceava a cumpărat o clădire de la Gemold SA Câmpulung Moldovenesc, firmă controlată de Nicolai Vranău. Clădirea a fost achiziţionată în 2006 cu suma de 2,6 milioane de lei (aproximativ 650.000 de euro). Pentru că acel spaţiu era nefuncţional, la câteva săptămâni după efectuarea tranzacţiei, conducerea de atunci a IPJ Suceava a înaintat adrese către MAI pentru alocarea de noi fonduri în vederea modernizării. Suma solicitată era de trei milioane de lei, adică mai mult decât clădirea în sine. Aceşti bani nu au mai fost trimişi niciodată, iar clădirea a rămas practic de izbelişte.

În locul unui sediu modern, în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc se află acum o ruină, clădirea având geamuri sparte şi acoperişul degradat după cei şapte ani în care nimeni nu a făcut nimic pentru a o conserva.

Lider PNL, specialist în afaceri bănoase cu statul

Nicolai Vranău, omul de afaceri implicat în tranzacţia profitabilă cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, este un personaj foarte cunoscut în zonă. Implicat şi în politică, preşedinte al organizaţiei locale PNL Câmpulung Moldovenesc, fost consilier judeţean şi actual consilier local, Vranău deţine de ani buni funcţia de director al Geomold, făcând parte şi din acţionariat.

În acelaşi an în care a vândut clădirea care trebuia să fie noul sediu al Poliţiei Câmpulung Moldovenesc, Nicolai Vranău a cerut şi i s-a retrocedat o bună parte din sediul Primăriei din localitate.

Iniţial, corpul de clădire al administraţiei locale câmpulungene, construit la începutul secolului trecut, a fost revendicat de opt persoane.

Nicolai Vranău şi fratele acestuia au cumpărat drepturile litigioase, iar în 2006 au devenit proprietari pe o suprafaţă de 689 de metri pătraţi din clădirea Primăriei. O altă persoană, Bogdan Bumbac, a cerut şi a primit 273 de metri pătraţi din clădire.

Timp de trei ani, fostul şi actualul consilier local a încasat o chirie de 1 euro/metru pătrat/lună, iar în perioada 2009-2011 câte 3 euro/metru pătrat/lună. În total, Nicolai Vranău a încasat chirie de la Primărie peste 75.000 de euro.

Alte ştiri din Suceava:

Descinderi la magazinele de bijuterii din Fălticeni

Accident grav pe E85, între Suceava şi Siret. Opt răniţi, după ce un microbuz cu călători a intrat sub un TIR

Două persoane au murit după ce un copac rupt de vânt a căzut peste ele

Razie la Rozita. Zeci de inspectori antifraudă au luat cu asalt complexul comercial din Şcheia

Lider PNL Suceava, urmărit penal pentru afaceri necurate cu sediul Poliţiei Câmpulung Moldovenesc

Afacerişti suceveni, percheziţionaţi de procurorul şef din Bruges într-un dosar privind furturi de utilaje din Belgia

VIDEO Îmbulzeală la fasolea cu ciolan şi vinul împărţite de Primăria Suceava

FOTO VIDEO Cei mai frumoşi români. Povestea Iasminei Răceanu, eleva care a făcut înconjurul lumii cu logo-ul Google, pictat de Ziua României

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările