Budinca de griş, desertul delicios al bunicii care se prepară cu doar câteva ingrediente

Budinca
de griş, desertul delicios al bunicii
care se prepară cu doar câteva ingrediente

FOTO: Mihaela Bucşinescu

Budinca de griş este fără îndoiala desertul bunicilor din perioada comunistă. Preparatul dulce se găteşte uşor cu ingrediente care se găsesec, de regulă, în frigider. Desertul nu este costisitor şi se prepară în câteva minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jurnalista Mihaela Bucşinescu din Suceava a testat reţeta şi a ajuns la conclzia că budica cu griş poate fi preparată chiar şi de bucătarii mai puţin experimentaţi. 

Pentru această reţetă aveţi nevoie de 125 de grame de griş de grâu, un litru de lapte, două ouă, 80 de grame de zahăr pudră, două plicuri de zahăr vanilat, cinci linguri de zahăr simplu şi stafide pentru décor.

Se pune laptele la fiert si, în momentul în care clocoteşte, se adaugă grişul în ploaie , zahărul vanilat şi se amestecă energic. Se lasă să fiarbă nu mai mult de cinci minute şi apoi se trage vasul de pe foc.

Se bat ouăle cu zahărul pudră şi se adaugă peste griş, după care se amestecă. Se unge cu unt un vas de copt, se presară cu zahăr, se toarna amestecul şi se coace aproximativ 25-30 de minute.

Se scoate prin răsturnare imediat, astfel încat să curgă şi caramelul, după care se lasă la răcit. Se serveste cu stafide deasupra sau puţină dulceaţă.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: