Bucovina, prin lentilele unui fotograf profesionist: „În fiecare cadru este o parte din emoţiile şi trăirile mele“

Bucovina, prin lentilele unui fotograf profesionist:
„În fiecare cadru este o parte din emoţiile şi
trăirile mele“

FOTO: Cătălin Urdoi

Fotograful Cătălin Urdoi a marcat Ziua Bucovinei în stilul său specific. A publicat pe contul personal de Facebook 32 de fotografii superbe pe care le-a făcut în judeţul Suceava. Cătălin a surprins peisaje incredibile care-l pot face pe privitor să creadă că se află într-o altă ţară şi nu în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cătălin Urdoi s-a urcat pe crestele munţilor pentru a imortaliza superba mare alpină, a călătorit prin sate ca să surprindă obiceiurile locului. I-a fotografiat pe flăcăii îmbrăcaţi în costume tradiţionale, călare pe cai. Nu i-a trecut cu vederea nici pe ciobanii aflaţi cu oile la păscut, nici pe copiii care au umplut derdeluşul cu zâmbete şi veselie şi nici pe bătrânii care îşi aşteaptă nepoţii stând pe prispa casei. Şi-a îndreptat lentila şi spre munţii pudraţi de zăpadă sau spre dealurile învelite în verdele primăverii. Lui Cătălin Urdoi i-a plăcut să se joace cu lumina, iar asta se vede în mai toate fotografiile sale. 

Fotograful locuieşte în municipiul Rădăuţi, din judeţul Suceava. Şi-a descoperit pasiuna în urmă cu cinci ani. Atunci locuia în Roma, Italia, şi povesteşte că, într-o dimineaţă, după ce şi-a băut cafea, şi-a închis biroul a intrat în primul magazin de electronice, de unde a plecat cu primul său aparat de fotografiat.

„Nu mă întreba ce m-a îndemnat să o fac.... nu aş putea să îţi răspund, însă îţi mărturisesc că ăla a fost momentul când în mine s-a aprins pasiunea pentru fotografie. M-am reîndrăgostit de România prin prisma aparatului foto, iar Bucovina mi s-a dezvăluit magică. Mi-am propus să o promovez prin fotografie şi mulţumindu-i Lui Dumnezeu, chiar reuşesc să o fac. Dacă la început a fost pasiune, aceasta s-a concretizat treptat într-un stil de viaţă, fotografia devenind mijlocul meu de exprimare faţă de tot ce ne oferă Mama Natură. 

În fiecare cadru este o parte din mine, din emoţiile şi trăirile mele, pentru că ceea ce simt când sunt doar eu şi liniştea locului, nu poate să fie descris în cuvinte. Fotografia mă transpune într-o lume unde firescul este la el acasă, unde frumosul zace în tot şi unde liniştea stapâneşte întinderile. Bucovina este poate cel mai fotogenic loc din România, cel mai intens prin prisma oamenilor şi reliefului. Bucovina este acasă, Bucovina este parte integrantă a raiului, aici pe pământ ! Este datoria noastră să o promovăm, să o păstrăm, să o iubim !”, ne-a spus Cătălin Urdoi.

Pe 28 noiembrie s-au împlinit 101 ani de când Bucovina s-a unit cu Ţara. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: