Bărbatul care a atacat cu pietre mocăniţa de la Moldoviţa a fost reţinut. Acuzaţiile care i se aduc la o săptămână de la incidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Tcaciuc, localnicul acuzat că a atacat cu pietre mocăniţa de la Moldoviţa şi a vandalizat zece maşini ale turiştilor, a fost reţinut de Poliţie. Oamenii legii au reacţionat astfel la aproape o săptămână după ce au avut loc incidentele care au revoltat o ţară întreagă.

Vasile Tcaciuc, localnicul care a atacat cu pietre mocăniţa de la Moldoviţa şi a vandalizat zece maşini aparţinând turiştilor, a fost reţinut de angajaţii Inspectoratului judeţean de Poliţie (IPJ) Suceava. Reacţia oamenilor legii vine după aproape o săptămână de la producerea incidentelor.

Contactat de „Adevărul”, Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, a declarat că bărbatul a fost invitat la audieri vineri, 21 iunie, însă acesta nu s-a prezentat. Poliţiştii l-au căutat şi duminică, 23 iunie, şi l-au găsit într-un bar, după care l-au încătuşat. Vasile Tcaciuc este reţinut pentru „distrugere, blocarea căii ferate şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”. Bărbatul va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 Luni, 17 iunie, în jurul orei 15.30, Vasile Tcaciuc, de 44 de ani, din Moldoviţa, a tras maşina lângă calea ferată, blocând, în repetate rânduri,  mocăniţa în care se aflau aproxiamtiv 200 de turişti. Totodată, a pus pietre pe şine, iar trenul era să deraieze. Câţiva turişti au coborât din mocăniţă şi l-au pălmuit pe individ, iar acesta, pentru a se răzbuna, a mers în parcare şi a tăiat cauciucurile de la 10 maşini.

„Luni, la ora 15.34, când mă deplasam de pe raza satului Argel spre Moldoviţa, la kilometrul 8 cu 200, Vasile Tcaciuc avea maşina lângă calea ferată. A văzut că vin cu trenul, nu a vrut să o ferească. L-am întrebat de ce face treaba asta? Atunci a întors maşina şi la kilometrul 8 a pus maşina de-a lungul căii ferate. L-a certat lumea din tren. A luat pietre să ne dea în cap. Era să lovească nişte călători. La kilometrul 7, iar a pus maşina, iar ne-a apostrofat. Atunci nişte oameni din tren au coborât şi i-au dat câteva palme. I-au spus că sunt copii în tren. La kilometrul 4, ne-a pus pietre pe linie. Noroc că am avut procent de frânare bun. Am încălecat cu locomotiva bolovanii”, a declarat ulterior mecanicul de locomotivă. El susţine că cel care a atacat mocăniţa şi i-a terorizat pe turişti este Vasile Tcaciuc.

 Localnicii spun că Vasile Tcaciuc este supărat fiindcă nu reuşeşte să vândă la fel de multe produse la chioşcul pe care-l deţine în Moldoviţa ca mecanicul mocăniţei, care-i face concurenţă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite