Bărbat tâlhărit de 15.000 de euro lângă sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Cum a fost ademenită victima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: stiribotosani.ro
FOTO: stiribotosani.ro

Un bărbat de 42 de ani a fost tâlhărit în apropierea sediului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Ajutat de doi complici, făptaşul i-a furat suma de 15.000 de euro, bani cu care victima voia să cumpere o maşină.

Un bărbat de 42 de ani, care s-a născut în Republica Moldova, dar acum este cetăţean român cu acte în regulă, a fost tâlhărit de trei bărbaţi, care i-au furat 15.000 de euro. Potrivit procurorilor, fapta a fost comisă de 11 iulie, în apropierea sediului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Principalul suspect în acest caz este Ion Acsinciuc, care, potrivit anchetatorilor, a avut doi complici.

În rechizitoriul procurorilor se arată că Acsinciuc se cunoaştea cu victima. Ba, chiar fuseseră prieteni, dar relaţia s-ar fi răcit din cauza unei datorii. Acsinciuc i-ar fi împrumutat o sumă de bani lui E.A. Odată cu trecerea timpului, cei doi au început să comunice, iar  E.A i-ar fi spus lui Acsinciuc că a făcut rost de 15.000 de euro ca să-şi cumpere o maşină. În acest context, suspectul i-ar fi spus victimei că are o maşină de vânzare, pe care a parcat-o în curtea unei societăţi comerciale de lângă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. E. A a vrut să vadă maşina şi astfel cei doi şi-au dat întâlnire. Acsiunciuc a venit la ora programată însoţit de alţi doi bărbaţi.

Victima susţine că fostul său prieten şi încă un individ l-au lovit cu pumnii în faţă şi i-au furat banii pentru maşină. După ce a scăpat din mâinile agresorilor, persoana vătămată s-a dus la Spitalul Suceava, unde a primit îngrijiri medicale. Medicii au sesizat Poliţia şi astfel a fost deschis un dosar penal.

Poliţiştii au aflat numărul de la maşina lui Ion Acsinciuc, l-au oprit în trafic pe drumul între Suceava şi Botoşani şi l-au reţinut, găsind asupra lui suma de 15.000 de euro.

În timpul audierilor, agresorul şi victima nu au vrut să ofere detalii cu privire la datoria din trecut, care le-a stricat prietenia. Poliţiştii suspectează că ar fi vorba despre o sumă de bani provenită din trafic cu ţigări.

Inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la o decizie definitivă a instanţei de judecată.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite