Automodelele au adus aurul la Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stânga, profesorul Cătălin Lăcătuş, Lucian Cazacutu, Petrisor Vitalariu şi Paul Lăcătuş
De la stânga, profesorul Cătălin Lăcătuş, Lucian Cazacutu, Petrisor Vitalariu şi Paul Lăcătuş

Echipa din Câmpulung Moldovenesc, antrenată de Cătălin Lăcătuş, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Sucevenii au obţinut cea mai înaltă distincţie la Campionatul Naţional de Automodele, pentru prima dată în ultimii 27 de ani.

Competiţia din această vară a adus Sucevei medalia de aur. Concursul a avut loc la Amara, în Ialomiţa, în Centrul de Agrement Pavilioane, unde timp de cinci zile echipele din nouă judeţe au dus o luptă crâncenă.


„A fost un număr atât de mic de echipe din cauza bugetelor care nu mai există pentru acest sport. Practic, în toată ţara mai există aproximativ 15 echipe care mai participă la competiţii“, a spus profesorul Cătălin Lăcătuş, antrenorul echipei.


Concurenţii au participat la cele şase probe înscrise în regulament, respectiv EB slalom, 1/12 track (n.r. 1/12 reprezentând maşinuţa redusă de 12 ori faţă de maşina reală), 1/10 PRO, 1/10 offroad, 1/10 touring şi 1/8 track. În afara probei individuale de îndemânare printre popice, într-un poligon special amenajat, celelalte probe sunt de viteză pe circuit.


Antrenaţi de patru ani


În urma rezultatelor finale şi după o luptă acerbă la ultima clasă de concurs, echipa campioană naţională a fost cea a Sucevei, compusă din Petrişor Vitalariu, campion naţional la clasa 1/12 track şi locul al III-lea la offroad, Lucian Paul Cazacuţu, vicecampion naţional la 1/10 PRO şi menţiune la EB slalom şi Paul Lăcătuş, campion naţional la 1/8 track şi locul al III-lea la 1/10 touring.


„Pe copii îi antrenez din clasa a V-a şi acum au trecut în clasa a IX-a. E ultima lor participare. Chiar dacă am fost mereu între primele şase echipe, anul acesta am reuşit să arătăm ce pot aceşti copii“, a mai spus antrenorul lor Cătălin Lăcătuş. Pentru a fi primii, elevii Clubului Copiilor Câmpulung Moldovenesc s-au antrenat câte patru ore pe săptămână.


„Păcat că nu sunt stimulaţi. E prima dată în ultimii ani când au primit diplome tipărite, în anii anteriori erau scoase la imprimantă. Noi încercăm să îi stimulăm participând la cât mai multe concursuri şi organizând antrenamente în piaţa centrală din oraş pentru a-i vedea lumea cât de talentaţi sunt“, a spus antrenorul.


În prezent, nu există în judeţ licee care să aibă specializări în inginerie auto. Copiii care nu doresc să-şi abandoneze pasiunea sunt nevoiţi să aştepte patru ani pentru a urma o facultate în domeniu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite