Asociaţia „Moldova se dezvoltă”: „Proiectul Legii bugetului nu prevede nicio alocare financiară pentru Autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş”

Asociaţia „Moldova se dezvoltă”: „Proiectul Legii bugetului nu prevede
nicio alocare financiară pentru Autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu
Mureş”

FOTO: Adevărul

Primarii din Asociaţia „Moldova se dezvoltă” atrag atenţia că, în actuala sa formă, „legea bugetului de stat este de natură să genereze subdezvoltare economică şi inechităţi sociale la nivel naţional şi să adâncească şi mai mult decalajele economice dintre Regiunea Nord - Est şi celelalte regiuni ale ţării”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Primarii care fac parte din Asociaţia „Moldova se dezvoltă” îşi exprimă revolta faţă de faptul că proiectul Legii bugetului nu prevede nicio alocare financiară pentru Autostrada „Unirii” A8 Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş, „în condiţiile în care acest obiectiv a fost nu doar promis de liderii coaliţiei de guvernare, ci asumat printr-o lege votată în Parlament şi promulgată de Preşedintele României”.

Primarii atrag atenţia că fără finanţare sunt şi alte proiecte majore de infrastructură cu importanţă regională şi naţională, precum Autostrada A 7 / drumul expres Nord – Sud, care să lege Moldova de Bucureşti, construirea şoselelor de centură ale oraşelor asociate, interconectarea cu reţelele de transport european, inclusiv spre Ucraina şi Moldova, sau modernizarea transportului feroviar, precum şi extinderea reţelelor de utilităţi în regiune.

„În aceste condiţii, primarii din Asociaţia „Moldova se dezvoltă” fac apel la ceilalţi primari de oraşe şi comune, la preşedinţii de consilii judeţene şi, mai ales, la parlamentarii din regiune să pună presiune pe Guvern şi, respectiv, să amendeze proiectul Legii bugetului de stat pe 2019 astfel încât Regiunea Nord - Est să fie susţinută concret, prin alocări bugetare, nu doar la nivel declarativ, astfel încât să se poată dezvolta echilibrat şi durabil”, se arată într-un comunicat de presă transmis de membrii asociaţiei.

Şapte primari fac parte din Asociaţia „Moldova se dezvoltă”.  Este vorba despre primarii de la Suceava, Botoşani, Iaşi, Câmpulung Moldovenesc, Roman, Vatra Dornei şi Piatra Neamţ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: