Asistenta de la morga Spitalului Suceava, acuzată că ia şpagă: „Oamenii lăsau câte 20-30 de lei. Ca un fel de «bogdaproste»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistenta de la morgă acuzată că se strâng bani într-o cutie de pantofi. FOTO: Oana Şlemco
Asistenta de la morgă acuzată că se strâng bani într-o cutie de pantofi. FOTO: Oana Şlemco

Asistenta de la morga Spitalului Suceava vizată de acuzaţiile oamenilor care susţin că li s-au pretins bani ca să ridice trupurile neînsufleţite ale rudelor neagă vehement acuzaţiile de luare de mită.

Trei suceveni susţin că li s-a spus sau sugerat să lase câte 100 de lei într-o cutie de culoare neagră, la morga Spitalului Suceava, atunci când au venit ca să ridice trupurile neînsufleţite ale rudelor. Sumele sunt de fapt "atenţii" pentru angajaţii de la morgă, pentru că serviciile prestate sunt gratuite. 

Totodată, oamenii spun că fie n-au reuşit să recupereze bunurile care au aparţinut defuncţilor, fie le-au recuperat după ce au făcut scandal la morgă.

Unul dintre cei care acuză este fostul poliţist Vasile Costeniuc. Bărbatul susţine că, pe lângă faptul că a fost nevoit să lase 100 de lei într-o cutie de pantofi, nu a reuşit să recupereze telefonul tatălui său care a decedat în spital. 

Fostul poliţist susţine că persoana la care a ajuns „taxa pe mort” este asistenta Mariana Ficiuc.

Femeia neagă vehement acuzaţiile şi spune că doi dintre colegii săi erau de faţă când s-a întâlnit cu Vasile Costeniuc şi pot spune că nu a pretins mită. Asistenta susţine că bărbatul ar fi vrut să-i dea 100 de lei, dar ea nu i-a luat.

„Şi acum, dacă veniţi, sunt două cutii. Într-o cutie neagră sunt bunuri rezerve şi într-o cutie de pantofi sunt telefoanele noastre pentru că noi lucrăm cu COVID-19. Mai sunt nişte bomboane, încărcătorul. El vede telefoanele noastre(n.red persoana care a venit să ridice cadavrul), noi mergem să scoatem mortul şi el spune: „astea ce sunt?”. Şi se repede la cutie. Eu spun: aia este cutia milei. Dar, am glumit. Lucrez în morgă şi am şi spiritul umorului”, susţine femeia.

Ea crede că „a fost luată la ochi” de cei care acuză pentru că este fumătoare şi iese în faţa unităţii, unde mai socializează cu rudele celor decedaţi.

„Şi, să spunem, prin absurd, că a lăsat, i-am fi găsit. Dar, n-am găsit nimic. Ăsta a vrut să ne facă nouă rău în ideea că nu a putut recupera bunurile de aici. Aici nu sunt bunuri, nu sunt decât cadavre. (...) Oamenii pot să vorbească orice. Noi toţi trei suntem aici lângă cadavru (n.red trei asistenţi). Nu aţi venit aici să vedeţi cum lucrăm”, a mai spus Mariana Ficiuc.

Vrând să scoată în evidenţă că nu este capabilă să perceapă mită de la rudele celor decedaţi, asistenta care are 60 de ani a mai spus că are conştiinţă, frică de Dumnezeu şi este bunica a 5 nepoţi.

Pe de altă parte, a recunoscut că, în trecut, „când nu era cu mita”, cei care aveau treabă pe la morgă mai lăsau câte o atenţie. „Până să apară cu mita, într-adevăr, oamenii ne lăsau câte o sticlă de vin, 20-30 de lei. Asta era ca un fel de bogdaproste, dar nu a băgat la nimeni mâna în buzunar, nu s-au perceput taxe. Despre ce vorbim? Despre un om rău-intenţionat care a mai adunat încă doi. Vreau să vă spun cu cea mai mare sinceritate că vrem să ieşim din postura asta pentru că sunt o persoană cunoscută în Suceava şi toată lumea mă ştie şi mă respectă. Dacă vreţi, intraţi pe pagina mea de Facebook, eu am postat tot acolo", a arătat asistenta, 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-au autosesizat după informaţiile apărute în spaţiul public şi au deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunea de luare de mită. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite