Arhiepiscopia Sucevei şi-a înfiinţat propria firmă de asigurări. Parohiile, obligate să încheie poliţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ÎPS Calinic Botoşăneanul: FOTO: Trinitas
ÎPS Calinic Botoşăneanul: FOTO: Trinitas

Începând cu data de 1 noiembrie, preoţii şi monahii din judeţul Suceava sunt obligaţi să îşi asigure bunurile parohiale la firma de asigurări a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Permanenţa Consiliului Eparhial a publicat o decizie în acest sens.

Firma de asigurări a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor se numeşte SC ASR Bucovina SRL.

 „Ca urmare a hotărârii Permanenţei Consiliului Eparhial nr. 3367 din data de 29.10.2020, vă aducem la cunoştinţă că toate poliţele de asigurare care aparţin unităţilor de cult din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor se vor încheia doar prin societatea comercială S.C ASR Bucovina SRL care aparţine eparhiei noastre începând cu data de 1.11.2020. Vă rugăm respectuos să comunicaţi tuturor unităţilor de cult de pe raza Protopopiatului”, se arată în decizia instituţiei bisericeşti.

Firma Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a fost înfiinţată pe 15 octombrie, iar hotărârea Permanenţei Consiliului Eparhial a provocat nemulţumiri în rândul preoţilor, potrivit unor relatări din presa locală. Parohiile sunt acum forţate să renunţe la contractele pe care le-au încheiat cu alţi asiguratori, ceea ce ar genera tensiuni. 

Vă invităm să citiţi şi:

Cum şi-au dat mâna notari şi executori judecătoreşti pentru a crea una din cele mai temute reţele de cămătărie de pe teritoriul României FOTO

A început scandalul în Senat. Iniţiativa USR „Fără Penali în funcţii publice“ intră la vot final, dar PSD a impus vot fizic. USR ameninţă că nu intră în sală

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite