Apel pentru salvarea unui urs care riscă să fie omorât la Pojorâta VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: newsbucovina.ro
FOTO: newsbucovina.ro

O asociaţie de protecţie a animalelor din Suceava face apel la autorităţi să nu ucidă un urs care mişună de ceva vreme pe raza comunei Pojorâta. Voluntarii cer relocarea animalului, ba chiar au găsit şi o soluţie în acest sens. Ursul a fost filmat în timp ce mânca un viţel.

Un urs adult a fost filmat în timp ce mânca un viţel de pe raza comunei Pojorâta a judeţului Suceava. Localnicii spun că nu este pentru prima dată când sălbăticiunea a coborât din pădure în sat, pentru a căuta hrană.

Cu două zile, animalul a fost filmat în timp ce escalada cu viteză poarta unui localnic. În ziua respectivă, localnicii au fost atenţionaţi cu privire la riscul de a se întâlni cu ursul pe uliţele satului prin serviciul Ro Alert.

Şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, a declarat pentru newsbucovina.ro că ursul a făcut pagube însemnate săptămâna trecută în gospodăriile oamenilor şi că a omorât trei viţei. Din acest motiv, silvicultorii au iniţiat demersurile legale pentru recoltarea animalului.

Pe de altă parte, voluntarii Asociaţiei „Casa lui Patrocle” au făcut apel la autorităţi să nu omoare ursul, ci să-l relocheze.

„Suntem în contratimp şi venim cu o SOLUŢIE! Am discutat acum cu reprezentanţii Sanctuarului de la Zărneşti - care şi-au oferit disponibilitatea să primească acest urs! (...) Facem un apel către toate autorităţile şi instituţiile publice din Judeţul Suceava implicate în gestionarea acestui caz!

Rugăm a se lua în considerare RELOCAREA acestui urs, şi nu aplicarea măsurii extreme!”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Asociaţiei „Casa lui Patrocle”.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

A început asfaltarea Transalpinei de Apuseni, şoseaua turistică spectaculoasă de 78 de km FOTO VIDEO

Rechizitoriul unei şpăgi de 100 de lei, demontat de judecători. Procurorul, criticat pentru abuzuri în anchetarea unui pensionar

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite