Angajata unei creşe din Suceava i-a smuls părul din cap unui copil de trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilului i-a fost smuls părul din cap în două locuri
Copilului i-a fost smuls părul din cap în două locuri

O îngrijitoare de la singura creşă din municipiul Suceava este acuzată că a lovit şi i-a smuls părul din cap unui băieţel de trei ani. Mama copilului a scos certificat medico-legal, iar poliţia a deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe.

Săptămâna trecută, joi, 25 iulie, băieţelul de trei ani a acuzat dureri de cap după ce a fost luat de părinţi de la Creşa nr. 1 Suceava, singura astfel de instituţie de oraş. Copilul era traumatizat, iar în partea dreaptă a capului prezenta semne vizibile că i-a fost smuls părul din cap.

Printre lacrimi, băieţelul i-a povestit mamei că a fost tras de păr de o angajată a creşei. Este vorba de Crina Herghelegiu, angajată ca îngrijitoare la creşă.

Angela Parascanu, mama copilului, a făcut chiar a doua zi o plângere la conducerea creşei.

Între timp, femeia a fost cu băieţelul la medicii legişti şi a obţinut un certificat medico-legal care confirmă agresiunea. Concluzia medicilor a fost că băieţelul are nevoie de patru-cinci zile de îngrijiri medicale. Săptămâna aceasta, Angela Parascanu a depus o sesizare şi la Poliţia municipiului Suceava.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

„Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată că minorul s-a întors de la creşă având o leziune în zona scalpului şi fiind întrebat despre cele întâmplate, copilul i-a spus mamei că a fost tras de păr de una dintre îngrijitoare. Mama copilului a depus şi un certificat medico-legal prin care minorului i s-au acordat 4-5 zile îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, care urmează să fie soluţionat procedural”, a precizat comisarul şef Cristian Papuc, şeful Serviciului Cabinet din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Şi alţi părinţi acuză personalul creşei că le-ar fi agresat copiii

Un prieten al mamei băieţelului a publicat pe Facebook o fotografie în care se poate observa locul unde copilului i-a fost smuls părul din cap. Imaginea este însoţită de următorul mesaj: “Copil lăsat în grija Statului şi ai angajaţilor de la Stat, de către părinţi plătitori care au încredere că pruncul lor e pe mâini bune. Atât de bune încât unui copil nevinovat de 3 ani îi este smuls părul din cap. A doua oară în decurs de o lună şi jumătate”. Fotografia a strâns zeci de comentarii. Într-unul dintre comentarii o altă mamă povesteşte că şi fetiţa ei a fost abuzată la aceeaşi creşă.

„Şi noi am păţit-o la acea creşă! Nu mi-am recunoscut propriul copil, dacă vă puteţi închipui asta!! Era tot capul umflat şi abia se zăreau ochişorii. Am aflat apoi că a fost dată cu capul de calorifer! Un alt băieţel a fost rănit pe amigdale de la lingura care i-a fost împinsă în gura cu mâncare, în aşa hal... Regret că atunci nu am depus plângere, dar directoarea m-a rugat să nu o fac şi mi-a promis că niciodată acea femeie nu va mai sta cu copiii, spunându-mi că o va muta la curăţenie”, scrie, pe Facebook, Bianca Rîpan.

Îngrjitoarea ar putea fi concediată

Directoarea Creşei Nr. 1 Suceava, Daniela Cîmpan, a declarat că incidentul nu a avut loc în incinta clădirii, acolo unde există camere de supraveghere, ci în curtea unităţii, şi că îngrijitoarea a spus că ar fi fost vorba de un accident. Cîmpan spune că cel mai probabil va fi desfăcut contractul de muncă al îngrijitoarei acuzată că a agresat copilul de trei ani.

Citeşte şi:

VIDEO Doi tineri suceveni vor să mute scena în sufragerie: „Unul din trei spectatori merge la teatru din snobism”

Un bărbat a fost prins în timp ce fuma marijuana în Vama Siret

FOTO Poliţist sucevean, acuzat că a provocat un accident în timp ce dirija circulaţia într-o intersecţie unde avusese loc un alt eveniment rutier

Sucevean ucis de caniculă în timp ce se afla la grătar cu prietenii

Bătaie între şapte tineri în faţa unui club din Suceava, oprită cu gaze lacrimogene de poliţişti şi jandarmi

O fermă de porci a fost cuprinsă de flăcări din cauza unui aragaz

Incendiu provocat de un fulger în oraşul sucevean Vicovu de Sus

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite