Amenzi uriaşe primite de o primărie pentru montarea ilegală a unei bariere. Cine beneficia de parcarea „privată“ fără plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bariera amplasată ilegal. FOTO: stirisuceava.net
Bariera amplasată ilegal. FOTO: stirisuceava.net

Primăria Suceava a montat ilegal o barieră cu scopul de a transforma o alee în parcare privată pentru şefii din Consiliul Judeţean. Riveranii nu au acces în parcarea fără taxă, şi nici administratorii magazinelor din zonă, care au început să aibă probleme cu aprovizionarea.

Primăria municipiului Suceava a fost sancţionată, la sfârşitul săptămânii trecute, cu o amendă de 14.500 de lei pentru că nu a desfiinţat bariara amplasată ilegal la intersecţia străzii Aleea Nucului cu Vasile Bumbac şi nu a îndepărtat indicatoarele rutiere amplasate fără aviz.

Pe 4 septembrie, Poliţia Rutieră Suceava a aplicat Primăriei Suceava alte două sancţiuni de câte 7.250 de lei fiecare, pentru că a amplasat bariera fără a obţine aviz în prealabil. Atunci, poliţiştii le-au transmis celor de la primărie să renunţe la barieră sau să intre în legalitate, însă administraţia locală nu s-a conformat.

Prin montarea barierei, primăria a transformat  Aleea Nucului, pe tronsonul de la intersecţia cu Vasile Bumbac până la intersecţia cu Ştefan cel Mare, în parcare privată netaxată pentru şefii de servicii din Consiliul Judeţean Suceava.

După aplicarea primei sancţiuni, în baza unor adrese prin care Consiliul Judeţean Suceava şi Prefectura Suceava au solicitat amplasarea unor bariere pe  Aleea Nucului şi strada Libertăţii, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Suceava de joi, 19 septembrie, a fost inclus un proiect de hotărâre privind darea în administrare a celor două străzi către Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean.

Proiectul de hotărâre a fost respins la limită, cu 11 voturi „pentru” şi 11 abţineri, în condiţiile în care majoritatea necesară pentru aprobarea proiectului era de 12 voturi „pentru”.

Cei mai nemulţumiţi de amplasarea barierei sunt sucevenii care locuiesc în zona centrală. Şoferii sunt obligaţi să-şi lase maşinile în parcările cu plată, în condiţiile în care şefii Consiliului Judeţean Suceava nu achită nicio taxă. Primăria Suceava a pus taxă pe toate parcările nerezidenţiale din oraş. 

Pe de altă parte, în urmă cu doi ani, Consiliul Judeţean Suceava a aprobat o taxă de parcare la spital pe care sunt obligaţi să o achite atât angajaţii instituţiei medicale, cât şi pacienţii şi vizitatorii care vin cu maşinile, fiind puşi la plată inclusiv taximetriştii care au comenzi la spital. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite