Ameninţări între proprietarii de maşini: „Dacă mai parchezi aici, ai să regreţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Lipsa locurilor de parcare din Suceava a stârnit numeroase conflicte între cetăţeni. Unii au ajuns să se creadă proprietari pe spaţiul public şi rezervă fără drept locurile de parcare. Dacă, totuşi, alţi şoferi îndrăznesc să le ocupe, se ajuge la ameninţări şi chiar vandalizarea maşinilor.

Primăria Suceava vrea să construiască parcări supraterane în mai toate cartierele oraşului. Demersuri concrete au fost făcute pentru ridicarea unor astfel de construcţii în cartierele Areni şi Obcini. 

Numai că proiectele se dezvoltă în timp, iar problema lipsei locurilor de parcare din oraş este tot mai acută şi duce la conflite între vecini.

Unii şoferi au ajuns să se creadă proprietari pe spaţiul public şi îşi rezervă fără drept locul de parcare. Dacă alţi conducători auto ocupă parcarea blocată cu bolovani sau lăzi se trezesc cu mesaje de ameninţare în parbriz sau riscă să le vandalizate maşinile.

 „Dacă mai parchezi o zi întreagă aici, o să regreţi. Nu vă este ruşine? Nu aveţi 80 de lei pentru parcări? Noi de la bloc unde să parcăm? Mergi la spital”, este mesajul scris pe un bilet pus în parbrizul unei maşini care a fost parcată în zona Spitalului Judeţean Suceava. 80 de lei este costul unui abonament de parcare pentru angajaţii spitalului în curtea unităţii medicale. 

Un alt cetăţean, din cartierul Burdujeni, a primit un bilet prin care este rugat să nu mai ocupe locul de parcare de pe spaţiul public. Sub protecţia anonimatului, bărbatul a spus că dacă nu se conforma risca să îşi găsească cauciurile găurite.

Au fost situaţii în care nemulţumiţii au trecut la fapte. Un taximetrist care şi-a lăsat maşina în parcarea din spatele Poştei de pe Mărăşeşti chiar a găsit cauciucurile sparte.

Şeful Poliţiei Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, aminteşte că parcările de reşedinţă din Suceava nu sunt contra cost, toţi cetăţenii au dreptul să parcheze gratuit şi că cei care ameninţă proprietarii sau distrug maşinile riscă să fie sancţionaţi. 

Citeşte şi:

Despăgubiri de 220.000 de lei într-un dosar de omor. Cât mai trebuie să plătească doi fraţi pentru că l-au ucis pe tatăl unui copil de zece ani

Sex pe bani şi crimă într-o baie publică dezafectată. Cum a fost ucisă adolescenta de 17 ani din Ploieşti

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite