UPDATE Alegeri parţiale la primările Iacobeni şi Siminicea. Cine a câştigat posturile lăsate libere de Angelica Fădor şi Sergiu Paşniciuc

UPDATE Alegeri parţiale
la primările Iacobeni şi Siminicea. Cine a câştigat posturile lăsate libere
de Angelica Fădor şi Sergiu Paşniciuc

Alegeri parţiale la primările Iacobeni şi Siminicea. FOTO Adevărul

Inginerii Viorel Maxim şi Vasile Cezar Groza se luptă pentru fotoliul de edil şef al comunei Iacobeni, după ce Angelica Fădor a renunţat la mandat pentru cel de parlamentar. Profesoara Maria Murariu şi interimarul Vasile Clim se luptă pentru fotoliul de edil şef al comunei Siminicea, după ce Sergiu Paşniciuc a renunţat la mandat din motive personale.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Conform primelor rezultate, în urma numărătorii paralele efectuată de partide, PSD a obţinut o mare victorie în comuna Iacobeni, considerată fief liberal, candidatul social democraţilor, inginerul silvic Viorel Maxim adunând peste 60% din voturile celor 1.100 de alegători care s-au prezentat ieri la urne. Candidatul PNL, Vasile Cezar Groza a obţinut puţin peste 20% din voturile exprimate. 

Şi la Siminicea alegerile de duminică au produs o surpriză. Considerată de ani de zile drept un fief sigur al PSD, cei peste 1.100 de locuitori ai comunei care s-au prezentat la vot au decis că primar le va fi de acum încolo liberalul Vasile Clim. 


Instituţia Prefectului Judeţul Suceava a  anunţat că  Guvernul României a stabilit, ca în ziua de duminică, 11 iunie 2017,  să se desfăşoare alegerile locale parţiale pentru primari, în două localităţi din judeţul Suceava , comunele Siminicea şi Iacobeni.

Prefectul judeţului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi a declarat că  la nivelul Institutiei Prefectului – Judeţul Suceava vor fi luate măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale parţiale din data de 11 iunie 2017.

Menţionăm că  funcţia de primar în localitatea Iacobeni a devenit vacantă după ce primarul ales, Angelica Fădor, reconfirmată pentru un nou mandat  ca reprezentant al PNL, şi-a dat demisia din funcţia proaspăt câştigată la alegerile din vara anului trecut după ce a dobândit  un mandat de parlamentar, în Camera Deputaţilor la alegerile generale de la sfârşitul anului precedent. 

Astfel la Iacobeni din partea PSD candidează Viorel Maxim, un tânăr de 29 de ani, absolvent al Facultăţilor de Drept şi de Silvicultură din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov şi care lucrează în prezent la Ocolul Silvic din Iacobeni ca inginer silvic, în timp ce candidatul PNL este Vasile Cezar Groza, de profesie inginer.

Funcţia de primar în localitatea Siminicea a devenit vacantă după ce primarul ales, Sergiu Paşniciuc  şi-a dat demisia din din motive personale.

Astfel, la Siminicea, din partea PSD a fost propusă Maria Murariu, profesor la Scoala Gimnazială Siminicea unde activează încă din 1989, ca secretar şi profesor titular în învăţământul preşcolar. Maria Murariu este absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Stiinţe ale Educaţiei, specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca.

Pentru câştigarea funcţiei de primar al comunei Siminicea, PNL l-a lansat în bătălia electorală pe Vasile Clim, care deţine acum funcţia de primar interimar al comunei.

Ministerul Afacerilor Interne va asigura sumele necesare acoperirii cheltuielilor pentru plata timbrelor autocolante,  a plicurilor, ştampilelor şi hârtiei efectiv consumate pentru imprimarea buletinelor de vot, cât şi sumele necesare acoperirii îndemnizatiilor membrilor birourilor electorale, a personalului tehnic şi auxiliar, a închirierii spaţiilor în care se organizează instruiri, a cheltuielilor de transport, ambalare şi distribuire a materialelor necesare pentru desfăşurarea procesului electoral.

Alte ştiri pe această temă:

Alegeri parţiale la primăria Iacobeni. Cine candidează pe postul lăsat liber de Angelica Fădor

Alegeri parţiale la primăria Siminicea. Cine candidează pe postul lăsat liber de Sergiu Paşniciuc

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările