Alegeri locale 2016 Suceava. Obişnuinţa sau dorinţa de schimbare i-a făcut pe suceveni să iasă din casă şi să meargă la vot

Alegeri locale 2016
Suceava. Obişnuinţa sau dorinţa de schimbare i-a făcut pe suceveni să iasă din
casă şi să meargă la vot

Obişnuinţa şi dorinţa de schimbare i-a scos pe suceveni la vot. FOTO Dănuţ Zuzeac

Alegeri locale 2016 Suceava. Suceveni au ieşit astăzi la vot pentru a-şi alege noul primar. Aceştia au început să viziteze secţiile de votare încă de la prima oră, obişnuinţa şi dorinţa de schimbare fiind motivele invocate de alegători.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi, 5 iunie 2016, sucevenii au ieşit la vot pentru a alege noul primar şi noul preşedinte al consiliului judeţean. Dis de dimineaţă, cei mai harnici şi-au făcut deja apariţia în secţiile de votare pentru ca nu cumva să uite de răspunderea lor civică.

Nici candidaţii la Primăria municipiului Suceava nu s-au lăsat mai prejos. Aceştia au mers care mai de care, însoţiţi de familie şi colegi de partid, pentru a pune ştampila pe buletinele de vot.

Candidatul PSD, Tiberius Brădăţan, a fost cel mai harnic. Acesta, împreună cu soţia şi fiica sa, a mers la Şcoala Generală „Ion Creangă” din cartierul sucevean Obcini, ca să voteze pentru a avea „o Suceavă mai frumosă”.

Deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, candidatul ALDE la fotoliul de edil şef al Sucevei, s-a deplasat la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, unde a votat pentru ca „Suceava să se schimbe în bine”.

Actualul primar al municipiului Suceava, Ion Lungu, însoţit de un alai de susţinători, printre care se numărau soţia, fiul, fiica şi fratele său, a votat la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”. Edilul şef al Sucevei a precizat că a votat pentru „transformarea oraşului Suceava într-un oraş de nivel european şi pentru repornirea dezvoltării judeţului”.

Candidatul PMP la Primăria Sucevei, Marian Andronache, a recunoscut faptul că, cu prilejul scrutinurilor anterioare urmărea răspunsul dat de candidaţi în ziua votării la întrebarea standard adresată de jurnalişti – pentru ce aţi votat şi îl distra grozav răspunsurile, care de care mai ciudate şi mai alambicate. Andronache a spus că el a votat „pentru dispariţia acelui limbaj de lemn din politică”.

Tânăra speranţă a politicii sucevene, candidata  Partidului Ecologist Român (PER) la Primăria municipiului Suceava, Ionela – Alina Geonea, s-a prezentat la secţia nr.33 din Obcini, fosta Poştă a cartierului, pentru a-şi exprima votul pentru Primăria Suceava.

„Am votat pentru schimbarea de care Suceava are nevoie. La vremuri noi avem nevoie de oameni noi, care să transforme Suceava într-un oraş modern, unul în care să trăim, nu să supravieţuim”, a declarat candidata PER la Primăria municipiului Suceava, Ionela – Alina Geonea.

Obişnuiţa sau dorinţa de schimbare i-a scos pe suceveni la vot

De dimineaţă, cei mai în vârstă au ales să meargă la vot, înainte de a merge la biserică. Aceştia şi-au scos partenerii de viaţă din casă şi s-au îndreptat uşor uşor spre urnele de vot. Din obişnuinţă sau pentru că doresc o schimbare sunt cele mai întâlnite motive înaintate de votanţi la întrebarea de ce au venit la vot.

„Păi trebuie să votăm. Este dreptul nostru oferit de Constituţie. Trebuie să avem spirit civic şi să alegem cu mintea o persoană care să ne administreze localitatea”, a declarat un bătrân.

„Am venit la vot pentru că vreau să oraşul să redevină frumos, aşa cum era în urmă cu câţiva ani, cu multă verdeaţă şi linişte”, a precizat o femeie trecută de prima tinereţe.

Tinerii nu prea s-au înghesuit la vot. Cum ploile sau oprit şi vremea a fost frumoasă, aceştia cel mai probabil au ieşit la grătare şi abia mai pe seară vor trece pe la secţiile de votare pentru a-şi alege primarul.

Alte ştiri pe această temă:


Alegeri locale 2016. Prezenţa la vot în Suceava. Până la ora 14.00 au votat 153.818 de suceveni, adică 26,17%

Alegeri locale 2016 Suceava. Într-o comună din Suceava au fost rătăcite buletine de vot din Braşov

Alegeri locale 2016 Suceava. Rezultatele scrutinului din 5 iunie

citeste totul despre: