Aglomeraţie mare în staţiile de carburanţi din Suceava, după ce şoferii din oraş s-au înghesuit să facă plinul înaintea scumpirilor de mâine

Aglomeraţie mare în staţiile de carburanţi din Suceava, după ce şoferii din oraş s-au înghesuit să facă plinul înaintea scumpirilor de mâine

De mâine fiecare sortiment de benzină şi motorină se va scumpi cu circa 41 de bani  FOTO Mediafax

Mai multe staţii de carburant din municipiul Suceava au fost aglomerate, luni, după ce numeroşi şoferi au vrut să facă plinul rezervoarelor autovehiculelor înaintea creşterii preţurilor ca urmare a accizării suplimentare, administratorii staţiilor susţinând că au avut vânzări record.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui administrator al unei staţii de carburant din Suceava, la toate pompele au existat, pe parcursul zilei, câte trei-patru maşini la alimentare, timpul de aşteptare nefiind mai mare de zece minute, însă spre seară s-a înregistrat un număr mai mare de clienţi, scrie Mediafax.
 
Acesta a spus că vânzările înregistrate în cursul acestei zile au fost cele mai mari din ultimii patru ani.
 
Un alt administrator al unei staţii de carburant a precizat că vânzările de luni au fost mai mult decât dublu faţă de o zi obişnuită, adăugând că este un record de vânzări pentru o singură zi.
Administratorii staţiilor de carburant se aşteaptă ca în următoarele zile fluxul de clienţi să fie mult diminuat în condiţiile în care numeroşi şoferi au făcut plinul rezervoarelor.
Ei au menţionat că, în medie, câştigul la un plin de rezervor făcut înaintea scumpirii carburanţilor este de 20 de lei.
 
Majorarea accizei pentru carburant, de 7 eurocenţi pe litru, intră marţi în vigoare, având ca efect creşterea cu 0,41 lei/litru a preţului la benzina cu plumb şi fără plumb, motorină şi petrolul folosit drept combustibil pentru motor (kerosen), potrivit estimărilor Ministerului Finanţelor.
 
Mai puteţi citi:
 
În prima zi a lunii aprilie intră în vigoare o serie de normative care aduc scumpiri din creşterea accizelor şi din aplicarea calendarului de liberalizare la preţul gazelor. De asemenea, contribuabilii nu mai beneficiază de la 1 aprilie de bonificaţii la plata impozitelor şi taxelor locale.
 
Executivul pregăteşte un act normativ prin care transportatorii vor primi înapoi, trimestrial, câte 4 eurocenţi din cei 7 eurocenţi, cât va reprezenta de la 1 aprilie acciza suplimentară, a declarat premierul Victor Ponta.
 
Ministerul Justiţiei şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) au avut obiecţii faţă de proiectul prin care se dorea pedepsirea celor care nu-şi declară în mod corect veniturile, a declarat, la Adevărul Live, Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: