Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare“ din Suceava va fi cel mai bine dotat şi echipat aeroport din România, după Otopeni

Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare“ din Suceava va fi cel mai bine dotat şi echipat aeroport din România, după Otopeni

Aeroportul ”Ştefan cel Mare” din Suceava va fi cel mai dotat şi echipat aeroport din România, după Otopeni

Până pe 25 octombrie 2015, procesul de modernizare a aeroportului sucevean va lua sfârşit, acesta urmând a deveni cel mai bine dotat şi echipat aeroport din România, după Otopeni. Prima cursă TAROM, pe ruta Bucureşti - Suceava, va avea loc pe 12 noiembrie 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a venit astăzi la Suceava pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de la Aerportul ”Ştefan cel Mare” din Salcea. Dacă până în prezent, pista, turnul de control şi terminalul au fost finalizate, până pe 25 octombrie mai trebuie ca Romatsa să monteze aparatura. 

Aeroportul, ce se află la 12 kilometri de Suceava şi la circa 30 de Botoşani, va avea prima cursă Tarom pe ruta Bucureşti - Suceava, pe 12 noiembrie 2015. Prima cursă privată care vine la Suceava, pe Aeroportul Internaţional ”Ştefan cel Mare”, va fi pe 27 octombrie 2015. 
 
”Un aeroport modern, funcţional, care poate fi dezvoltat ulterior pentru că nici bine nu am terminat cele două proiecte care sunt în lucru, proiectul european care se referă la suprafeţe de mişcare, la pistă, la turn de control şi proiectul făcut de Consiliul Judeţean Suceava pentru aerogară şi avem în pregătire şi terminalul 2 pentru că, eu cred că pentru Suceava şi Botoşani acesta va fi motorul dezvoltării pentru regiunea noastră”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.
 
Acesta a mai precizat că aeroportul sucevean este cel mai bine dotat şi echipat aeroport din România, după Otopeni. 
 
”Nu e gata în totalitate, vedeţi şi dumneavoastră, nu are rost să încercăm să spunem că e gata că mai trebuie turnat beton în câteva zone, mai trebuie aşezate echipamentele, însă, aşa cum spunea şi preşedintele Consiliului Judeţean, la sfârşitul acestei luni va fi gata”, a precizat Iulian Matache, ministrul Transporturilor.
 
Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că este nevoie de câţi mai mulţi călători pentru ca Aeroportul Salcea să beneficieze de cât mai multe curse. Acesta a arătat că în 2013 aeroportul sucevean a avut abia 25.000 de pasageri, în timp ce aeroportul Henri Coandă are peste nouă milioane, iar restul aeroporturilor din ţară au sute de mii de călători. 
citeste totul despre: