Adună bani să salveze case vechi

Adună bani să salveze case vechi

Codruţa Bouaru este una din tinerele care susţin proiectul

Studenţii Universităţii Suceava vor să recondiţioneze locuinţe tradiţionale din Bucovina

Ştiri pe aceeaşi temă

Un grup de studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, specializarea Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare“ au demarat o acţiune prin care doresc să adune fondurile necesare renovării unor case vechi din Bucovina. Parteneri ai proiectului sunt Asociaţia ADER, Muzeul Satului Bucovinean şi Asociaţia pentru Turism Bucovina.

Campania se intitulează „Salvează Satul Bucovinean! Adoptă o casă!“ şi a demarat în luna iunie a acestui an. Proiectul a început printr-o expoziţie de fotografie, în care au fost prezentate 30 de case tradiţionale din zona Bucovinei.


Împotriva locuinţelor cu „aer de ţară străină“


Mesajul pe care iniţiatorii acestui proiect vor să-l transmită este acela că şi construcţiile din ţara noastră au valoare şi merită conservate. „Casele vechi spun poveşti despre Bucovina şi vedem sub ochii noştri cum dispar una după alta, fiind înlocuite de cele cu aer de ţară străină. Acţiunile acestui proiect sunt dedicate conservării şi prezervării stilului satului tradiţional şi îşi propun sprijinirea proprietarilor în reabilitarea caselor, cu păstrarea elementelor de arhitectură existente şi folosirea materialelor tradiţionale“, a declarat Alina Maria Moroşan, una dintre studentele din anul III implicate în campania „Salvează Satul Bucovinean! Adoptă o casă!“.


După expoziţia din vară, studenţii au discutat cu proprietarii caselor vechi fotografiate. Majoritatea au spus că n-au bani să-şi recondiţioneze casele sau nu găsesc meşteri care să mai ştie meşteşugul construirii caselor tradiţionale.


De aceea, studenţii s-au gândit să strângă bani pentru a reface măcar una din casele vechi din Bucovina.


Persoanele interesate de campania „Salvează Satul Bucovinean! Adoptă o casă!“ pot să trimită mesaje pe e-mail contact@discoverbucovina.ro. Mai multe informaţii găsiţi pe Facebook - Salvează Satul Bucovinean.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările