A fost confirmat primul caz de gripă în Suceava. Spitalul judeţean a restricţionat accesul vizitatorilor

A fost confirmat
primul caz de gripă în Suceava. Spitalul
judeţean a restricţionat accesul vizitatorilor

FOTO: www.suceavalive.ro

A fost confirmat primul caz de gripă în judeţul Suceava, anunţă DSP. Este vorba de un pacient nevaccinat antigripal, cu afecţiuni cronice asociate. Pacientul este din Gura Humorului şi a fost internat în Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”. Imediat după confirmarea gripei, unitatea medicală a luat decizia restricţionarii accesului pentru vizitatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul este internat în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Pacientul, în vârstă de 65 ani, din zona Gura Humorului, se află sub tratament cu medicamente antivirale, evoluţia fiind favorabilă, informează DSP. La acest pacient s-a izolat un virus gripal de tip AH3. ”Recomandăm populaţiei în continuare vaccinarea, deoarece vaccinul oferă protecţie corespunzătoare şi împotriva îmbolnăvirii cu acest virus”, spune directorul DSP, Liliana Grădinaru. Potrivit acesteia, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a trimis recomandări specifice spitalelor încă de la începutul lunii, ca urmare a informării primite de la Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi referitoare la detecţia pe teritoriul Moldovei a virusurilor gripale.

Vineri dimineaţă, Spitalul Judeţean Suceava anunţat că a restricţionat accesul vizitatorilor pe toate secţiile unităţii.

”Ca urmare a situaţiei epidemiologice actuale, recomandăm respectarea următoarelor: restricţionarea accesului vizitatorilor pe toate secţiile spitalului - maxim 1 oră/ zi de luni până duminică, de la 15 : 00 la 16:00”, se arată în tr-un comunicat de presă transmis de spital.

În secţiile Obstetrică -Ginecologie Neonatologie, ATI şi Boli infecţioase accesul vizitatorilor este restricţionat în totalitate.

„Personalul medical va respecta precauţiunile standard (echipament de protecţie, mască , mănuşi) şi de contact, cu accent pe igiena mâinilor prin fricţiune”, se arată într-un comunicat al Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: