Ştefan Mandachi: „Lucrătorii au fost alungaţi din ţară, prigoniţi de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n c**! De ce ne buzunăreşti, ciorditorule?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Mandachi. FOTO: Adevărul.
Ştefan Mandachi. FOTO: Adevărul.

Ştefan Mandachi, suceveanul care a construit singurul metru de autostradă din Moldova în semn de protest faţă de lipsa infrastructurii rutiere moderne este revoltat că statul nu-i lasă pe oamenii de afaceri să plătească salarii decente angajaţilor.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ştefan Mandachi a anunţat că a decis să închidă un restaurant pentru că nu reuşeşte să găsească angajaţi.

“Am decis să închid un restaurant A la carte' pentru că NU AM CU CINE SĂ LUCREZ. Capitulez! Refuz să-mi bat joc de mine şi să fiu sado-maso continuând în condiţiile generate de către Stat (şi acceptate tacit de noi, fricoşii). Trebuie să fii Superman ca să iniţiezi sau să dezvolţi o afacere cu un bazin gol de salariaţi! Efectiv înotăm într-o piscină fără apă.

 Nu mai ai cu cine lucra într-un mediu de afaceri neprietenos, toxic, labil, prigonitor, incorect şi ameninţător. Statul nu te lasă să-ţi plăteşti decent un salariat. Îţi spune irevocabil şi nenegociabil: NU!  Dacă vreau să-mi plătesc cu 5.000 lei un angajat (şi am mulţi cu salarii mult mai mari), voi plăti contribuţii şi taxe în valoare de 72% !!! #ŞAPTEJDOILASUTĂ! În total, pentru un salariu net de 5.000 lei, angajatorul plăteşte 8.740 lei”, a arătat Mandachi.

El a mai scris că sistemul creat de stat pentru a face afaceri este microbian: "Te momeşte către minciuni, corupţie şi evaziune. Forţa de muncă abilă şi profesionistă a migrat, iar ceea ce a rămas în România sunt în general necalificaţi, care sunt conştienţi de poziţia lor de putere şi profită de contextul CREAT DE CĂTRE STAT ca să manipuleze şi să condiţioneze pe angajator". 

“Prefer să nu mă mai cert cu bucătari incompetenţi şi mofturoşi a căror genetică şi comportament le-a CONSRUIT TOT STATUL. Angajatul iresponsabil este creaţia Statului român. Situaţia forţei de muncă este o CALAMITATE: nu mai există angajaţi! Gata, stop! Cineva trebuie să facă ceva, dacă nu DEMISIA! Lucrătorii au fost alungaţi din ţară, prigoniţi de Statul nemernic iar acum pe Stat îl doare-n c--! Oamenii de afaceri sunt morcoviţi, dar la felul în care merg lucrurile astăzi, într-un an se vor desfiinţa zeci de mii de afaceri. Şi după ce patronaşii vor pleca la muncă în Spania şi Anglia, o să regrete că au tăcut când puteau să vorbească.

Noţiunea de om de afaceri îşi schimbă definiţia. Nu te mai poţi focusa pe viziune, leadership sau dezvoltare. Trebuie să tremuri să nu fugă angajaţii. E o condamnare vizibilă la NEDEZVOLTARE. Nu mai ai energie pe care să o dedici extinderii, dezvoltării şi capitalizării. Tot focusul se pierde pe retenţia de personal. În cel mai bun caz eşti un Terorizat de afaceri, nu om de afaceri”, a mai scris antreprenorul.

Ştefan Mandachi susţine că are soluţia la problema salariilor. El îi propune statului să renunţe la 30 % din cei 72% pe care-i încasează în contul salariaţilor.

“Statule, dar de ce nu renunţi la 30% din cei 72% cu care ne jăcmăneşti la dată şi oră fixă în fiecare lună pe 25? De ce ne buzunăreşti, ciorditorule? Renunţă la 30% din taxe, iar mai apoi ne obligi să-i dăm salariatului ca să nu mai plece în Anglia, Germania şi Spania! Nu ni-i dai nouă, că deh, noi suntem hoţi, dar dă-i salariatului! Pentru că oricum tu HABAR NU AI ce să faci cu ei şi-i cheltui după ureche! Ai dovedit că eşti analfabet în a investi banii în economie şi în a reţine salariaţii în ţară, pentru că suntem primii după Siria la migraţie. PRIMII DUPĂ SIRIA, nebunule! Sau ar mai fi o a doua soluţie, de rezervă... Imaginează-ţi, Statule, cum ar fi dacă mai multe milioane ca mine nu ţi-am mai plăti taxele (că nu avem de unde, să zicem). Aşa... preventiv. Vreo 3 luni... “, a conchis Mandachi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite