Şoferul vinovat de moartea a doi oameni, după ce a împrăştiat pe şosea 5 tone de floarea-soarelui, a fost prins

Şoferul vinovat de moartea a doi oameni, după ce a împrăştiat pe şosea 5 tone de floarea-soarelui, a
fost prins

FOTO: Oana Şlemco

Bărbatul a scăpat 5 tone de seminţe pe DN17, la ieşire de pe Mestecăniş spre Vatra Dornei, dar nu a anunţat autorităţile. Ulterior, un microbuz care a trecut prin zonă a derapat şi s-a răsturnat. În urma accidentului, două persoane au decedat.

Deşi părea o misiune imposibilă, poliţiştii suceveni l-au identificat pe şoferul care a pierdut cinci tone de seminţe de floarea soarelui pe cel mai aglomerat drum din Bucovina, DN17.  

Din cauza seminţelor strivite pe asfalt, drumul a devenit extrem de alunecos, un microbuz a derapat, s-a răsturnat şi două persoane au murit.

Şoferul care transporta seminţele este rezident în Iaşi. Bărbatul a recunoscut că a pierdut încărcătura şi că nu a anunţat autorităţile. El nu a fost pus deocamdată sub învinuire.

Poliţiştii suspectează că seminţele strivite pe asfalt au provocat un teribil accident de circulaţie, în urma căruia două persoane au decedat. Rămâne de văzut dacă expertiza specialiştilor le va da dreptate.

Accidentul rutier s-a produs în dimineaţa zilei de marţi, 13 ianuarie, pe DNA 17, în Pasul Mestecăniş, pe raza judeţului Suceava.

Microbuzul circula din direcţia Suceava către Vatra Dornei, iar pe o porţiune de drum în aliniament şi în pantă, carosabil umed, şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat pe sensul opus de mers.

Doi dintre pasageri au decedat striviţi efectiv de mijlocul de transport. Este vorba despre Aurel Bodnar (de 48 ani) din comuna  Breaza şi Constantin Luca (de 57 ani) din municipiul Câmpulung Moldovenesc. 

Conducătorul auto în vârstă de 32 de ani a suferit răni uşoare.

Poliţiştii care au făcut ancheta la faţa locului au descoperit că şoseaua era acoperită cu un strat destul de consistent de floarea soarelui. Din acest motiv carosabilul era extrem de alunecos. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

EXCLUSIV. Schimbarea ritualului botezului - măsurile anunţate de ÎPS Calinic: „Trebuie să apelăm la logică”

Buget 2021: Salariile bugetarilor, îngheţate la nivelul de anul trecut. Ce sporuri dispar şi cum se recompensează orele suplimentare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările