Şoferul prins de Poliţie după ce a condus decenii întregi cu un permis auto obţinut în vremea Republicii Socialiste România: „E diplomă asta, n-are cum să expire“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Pintilescu are 68 de ani şi locuieşte în comuna suceveană Todireşti. La sfârşitul săptămânii trecute, bărbatul a fost oprit în trafic pentru un control de rutină de un echipaj de la Secţia de Poliţie Dărmăneşti. Oamenii legii i-au cerut actele la control, iar nea Ilie le-a arătat un permis de conducere din 1971, eliberat de Republica Socialistă România.

Ilie Pintilescu se consideră nedreptăţit de poliţiştii care l-au oprit în trafic, la sfârşitul săptămânii trecute, şi i-au făcut un dosar penal pentru că circula pe drumul public în baza unui permis de conducere din 1971, eliberat de Republica Socialistă România. 

Nea Ilie, aşa cum îi spun prietenii, susţine că permisul său este „diplomă şi nu avea cum să expire", pentru că a fost obţinut la şcoala de mecanici. „Permisul îl am din ’71, îi diplomă. Mi-a dat dovadă, mă duc să-l schimb. Eu îl schimb, dar e permis fără termen”, a spus şoferul. 

Bărbatul a precizat că nu a ştiut că trebuie să-şi actualizeze carnetul de şofer. Mai mult, susţine că din 1990 până în prezent, nu a mai fost oprit în trafic. 

Pe lângă permisul de conducer expirat, Ilie Pintilescu nu avea nici asigurare la maşină şi nici Inspecţia Tehnică Periodică. A spus că avea de gând să rezolve aceste neajunsuri imediat după ce-şi cumpăra o nouă maşină. Bărbatul spune în apărarea sa că nu circula decât de drumurile din comuna în care locuieşte, Todireşti, judeţul Suceava. 

Pentru aceste abateri, nea Ilie a fost amendat de poliţişti cu suma de 1.300 de lei.    

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite