Şefă de promoţie, printre elevii eliminaţi din Bacalaureat pentru fraudă: „Merg în instanţă. Îmi vreau diploma înapoi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sefa de promotie

Şefa promoţiei curente a Liceului Tehnic „Vasile Cocea“, din comuna suceveană Moldoviţa, este printre cei 17 absolvenţi de liceu eliminaţi din Bacalaureat, după zece zile de la afişarea rezultatelor.

Alexandra Bîndiu, şefa promoţiei curente a Liceului Tehnic „Vasile Cocea“, din comuna Moldoviţa, a judeţului Suceava, a obţinut media 9.46 la examen, dar nu îşi va primi diploma pentru că este acuzată de fraudă. Ea a încheiat clasa a XII-a cu media 10. Alexandra nu-şi poate explica ce anume s-a putut întâmpla la bacalaureat. Spune că nu era nevoie să se inspire în timpul probelor şi nici nu avea de la cine, iar diplomele de merit obţinute de-a lungul anilor de studiu dovedesc asta.

Nivelul de dificultate (n.red. - al probelor de Bac) a fost acceptabil, m -am pregătit intens ca să fac faţă si dovada sunt rezultatele. (...) Eu sunt în stare să dau BAC-ul în orice moment, nu este o problemă, însă am nevoie de diplomă ca să mă pot înscrie la facultate, să-mi continui studiile, din luna octombrie, la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava“, a declarat absolventa.

Ea ar fi vrut să urmeze cursurile Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

Întrebată de reporterul „Adevărul“ dacă în sala în care a susţinut examenul s-a copiat, absolventa a răspuns: „Eu nu pot spune ce s-a intamplat, eu eram concentrată pe lucrarea mea. Profesorul care era supraveghetor răspunde de asta, era sarcina lui“.

Alexandra Bîndiu a declarat pentru „Adevărul“ că a contactat un avocat şi că îşi va căuta dreptatea în instanţă. „Am contactat avocaţi, vom merge în instanţă pentru că lucrările redactate de mine sunt făcute din cunoştinţele proprii. Eu îmi vreau notele înapoi şi diploma“, a mai spus fosta elevă.

Un număr de 17 absolvenţi de liceu au fost eliminaţi din Bacalaureat pentru fraudă, după zece zile de la afişarea rezultatelor. Cei 17 elevi ai Liceului „Vasile Cocea“ din Moldoviţa au fost eliminaţi din examen pentru fraudă. După ce elevii au susţinut probele, la Inspectoratul Şcolar Suceava s-a înregistrat o plângere că în centrul de examinare de la Moldoviţa s-a copiat, astfel că Inspectoratul Şcolar Judeţean a trimis doi inspectori să verifice imaginile de pe camerele de filmat.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Nu a copiat, dar e pedepsită! Reacţia bizară a Inspectoratului Şcolar Suceava, după ce o şefă de promoţie a rămas fără diploma de bac pentru fraudă

Povestea specială a unei eleve de 10 la BAC. Unul dintre părinţii ei nu are mâini de la vârsta de 11 ani

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite