Şapte milioane de euro pentru un poligon destinat pregătirii pompierilor din România şi Ucraina ce va fi construit la Siret

Şapte milioane de
euro pentru un poligon destinat pregătirii pompierilor din România şi Ucraina ce va fi construit la Siret

Un poligon destinat pregătirii pompierilor din România şi Ucraina va fi construit la Siret. FOTO ISU Suceava

Bugetul proiectului este de circa şapte milioane de euro. Cofinanţarea proiectului pentru fondurile alocate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava se realizează de către Ministerul Afacerilor Interne.

Inspectorul şef al ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui a anunţat că la Siret ar urma să fie construit un poligon pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenţie în situaţii de urgenţă din România şi Ucraina. Acest proiect va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Investiţia se va realiza cu fonduri europene nerambursabile obţinute prin aplicarea, în comun cu instituţia omoloagă din Ucraina, a unui proiect intitulat „Îmbunătăţirea siguranţei populaţiei şi a nivelului de securitate în zona de frontieră prin consolidarea acţiunilor comune de formare şi cooperare în gestionarea situaţiilor de urgenţă”, din cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina 2014 – 2020.

Unul dintre obiectivele proiectului este de a dezvolta infrastructura de training comună, prin construirea unui poligon modern de training, care va fi un factor cheie important, necesar pentru a aborda nevoile de servicii profesionale în caz de urgenţă.

„Prin folosirea unui mediu modern pentru training pentru dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor şi prin organizarea de sesiuni de training în comun, răspunsul în situaţii de urgenţă va fi îmbunătăţit şi va avea un impact pozitiv asupra misiunilor, conducând astfel la beneficii aduse populaţiei şi mediului din regiunea vizată”, a arătat Ion Burlui.

Bugetul proiectului este de aproximativ şapte milioane de euro, din care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava derulează, ca principal partener şi beneficiar, aproximativ patru milioane de euro, din care 2.798.000 de euro pentru infrastructură, plus fondurile pentru realizarea platformei de aterizare a aeronavelor.

Cofinanţarea proiectului pentru fondurile alocate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava se realizează de către Ministerul Afacerilor Interne.

Alte ştiri pe această temă:

Ucraina, poligon pentru războiul cibernetic rusesc

Rusia a invitat 22 de ţări la „olimpiada războiului“

Se trage cu muniţie reală la Capu Midia. Populaţia, avertizată să respecte măsurile de siguranţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: