ÎPS Pimen, în scrisoarea de Paşte: „Câtă lepădare de Dumnezeu este promovată astăzi sub masca unei libertăţi fără margini sub titlul «drepturile omului»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În scrisoarea pastorală de Paşte, ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor face referire la  satul românesc despre care spune că este ameninţat cu dispariţia “prin plecarea oamenilor în alte ţări pentru a câştiga mai lesne o bucată de pâine şi un ban pentru cei rămaşi acasă”. ÎPS a mai spus că „astăzi trăim ca într-un «turn babel», care se va sfârşi ca şi cel menţionat în Vechiul Testament”.

ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a transmis, în Pastorala de Paşte, că în timpul regimului comunist, "satul era pe punctul de a dispare sub motivaţia că în felul acesta se câştigă mai mult teren pentru agricultură prin demolarea locuinţelor şi a curţilor gospodăriei". “Era o faptă criminală distrugerea, dispariţia celulei de bază a societăţii noastre româneşti”, a arătat Pimen.

„În zilele noastre, satul este din nou ameninţat cu dispariţia prin plecarea oamenilor în alte ţări pentru a câştiga mai lesne o bucată de pâine şi un ban pentru cei rămaşi acasă. Consecinţa acestei situaţii este distrugerea familiei şi pustiirea, dispariţia satului. În timpul regimului comunist s-a luat pământul ţăranului, dar ţăranul a rămas mai departe în sat. În vremurile de acum, trăind în comunitatea europeană, pământurile muncite de ţărani au fost date în mâinile, în proprietatea străinilor iar mica producţie a ţăranului nu are loc pe piaţă datorită produselor venite din afara ţării, produsele acestea fiind chimizate până la gradul de otrăvire, care, consumate, aduc îmbolnăviri şi chiar scurtarea vieţii”, transmite arhiepiscopul.

ÎPS Pimen a arătat că : “Cunoaştem cu toţii câtă lepădare de Dumnezeu este promovată astăzi sub masca unei libertăţi fără margini sub titlul „drepturile omului”. Astăzi trăim ca într-un „turn babel”, turn care se va sfârşi ca şi cel menţionat în cartea Vechiului Testament.

Prelatul îi îndeamnă pe credincioşi să prăznuiască „Sfintele Paşti în pace şi linişte sufletească, mulţumindu-I lui Dumnezeu pentru toată purtarea Lui de grijă faţă de noi”.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite