ÎPS Pimen a sfinţit aeroportul din Suceava rapid, între două slujbe. Cel mai modern aeroport din provincie a fost redeschis după aproape doi ani de zile

ÎPS Pimen a sfinţit aeroportul din Suceava rapid, între
două slujbe. Cel mai modern aeroport din provincie a fost redeschis după
aproape doi ani de zile

Aeroportul ”Ştefan cel Mare” din Suceava a fost sfinţit. FOTO Dănuţ Zuzeac

Sute de oameni au luat parte la slujba de sfinţire a Aeroportului ”Ştefan cel Mare” din Suceava. Oficialităţile politice din judeţ nu au ratat ocazia de a se afişa în public şi de a se arăta încântaţi de faptul că aeroportul sucevean a fost redeschis după aproape doi ani în care a fost închis pentru lucrări de modernizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aeroportul Internaţional ”Ştefan cel Mare” de la Salcea, din judeţul Suceava, a fost sfinţit de un sobor de preoţi, în fruntea căruia s-a aflat ÎPS Pimen, arhiepiscolul Sucevei şi Rădăuţilor. Acesta a fost urcat într-o maşină şi plimbat pe pista aeroportului, pentru a o sfinţi.

”Este un loc de unde vin şi unde pleacă o mulţime de oameni, loc care face parte din Bucovina, despre care Mihai Eminescu spune că este cel mai scump loc din Moldova. Spunea aceasta după ce Bucovina a fost încorporată în Imperiul Austriac”, a declarat ÎPS Pimen, care a ţinut să precizeze că se grăbeşte deoarece mai are două slujbe.

Un avion de mici dimensiuni a făcut o demonstraţie, la finalul slujbei de sfinţire, primind ropote de aplauze de la cei prezenţi. Vizitatorii au putut admira mai multe avioane particulare expuse pe pista aeroportului.

Politicienii suceveni, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor şi primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, nu au lipsit de la eveniment, toţi arătându-se mulţumiţi de faptul că aeroportul a fost redeschis, iar din 12 noiembrie 2015 vor fi reluate cursele între Suceava şi Bucureşti. Bucuria oamenilor politici din Bucovina, dar şi din Botoşani, vine probabil de la faptul că de acum înainte vor ajunge mult mai uşor la capitală, nemaiavând infernalele călătorii făcute cu trenul sau cu maşina.

Interesant este faptul că dacă în urmă cu două săptmâni, atunci când la aeroportul sucevean a venit ministrul Transporturilor, politicienii botoşăneni şi-au făcut apariţia, astăzi nici unul nu a dorit să ia parte la redeschiderea aeroportului aflat la doar 33 de kilometri de municipiul Botoşani.

”Sunt printre puţinele zile frumoase pe care un om poate să le trăiască într-o viaţă, nu doar ca vreme, ci şi ca încărcătură emoţională şi mai degrabă ca şi perspectivă pentru viitor. Sunt profund emoţionat astăzi fiindcă este o zi specială”, a spus Cătălin Nechifor, preşedintele CJ Suceava.

Pe 27 octombrie 2015, pe Aeroportul Internaţional ”Ştefan cel Mare” din Suceava va veni prima cursă privată, iar pe 12 noiembrie 2015, va avea loc prima cursă Tarom pe ruta Bucureşti – Suceava.

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie 2014, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene. Lucrările de modernizare la aeroport au fost realizate prin trei proiecte, unul finanţat de ROMATSA, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.

Până în primăvara anului viitor, pe aeroportul sucevean vor fi realizate doar curse interne, însă autorităţile sucevene au început negocieri cu mai multe firme care să opereze de pe aeroportul sucevean, una dintre destinaţiile avute în vedere fiind Torino, dar sunt vizate şi alte destinaţii europene. Totodată, autorităţile au discutat cu operatori din Austria care doresc să lanseze un program turistic în Bucovina pentru turişti austrieci.

Alte ştiri pe această temă:

Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare“ din Suceava va fi cel mai bine dotat şi echipat aeroport din România, după Otopeni

Aeroportul din Suceava nu va fi gata nici vara aceasta

Constructorii de la Aeroportul din Suceava trebuie să realizeze, în mai puţin de trei luni, ce nu au făcut într-un an şi opt luni de şantier

citeste totul despre: