În timp ce se spală a lighean, sucevenii primesc promisiuni că nu vor plăti mai mult pentru apă caldă şi încălzire chiar dacă sunt anunţate scumpiri

În
timp ce se spală a lighean, sucevenii primesc promisiuni că nu vor
plăti mai mult pentru  apă caldă şi încălzire chiar dacă sunt anunţate scumpiri

FOTO: cugetliber.ro

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că va propune Consiliului Local majorarea preţului de transport şi distribuţie a energiei termice. Asta în condiţiile în care operatorul de termoficare a sistat încă de pe data de 15 iulie furnizarea apei calde pentru a efectua o revizie a instalaţiei termice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că operatorul privat Thermonet a solicitat majorarea cu 10 % a preţului de transport şi distribuţie a energiei termice. În consecinţă, alesul local va iniţia un proiect de hotărâre în acest sens, care va fi dezbătut în şedinţa Consiliului Local din luna august. 

În situaţia în care tariful va creşte, şi există mari şanse să se întâmple lucrul acesta, dată fiind componenţa politică a deliberativului, Primăria va acoperi diferenţa de cost. Efortul financiar al administraţiei locale este de două milioane de lei.

„În luna august voi propune o majorare cu 10% a tarifului de transport şi distribuţie a energiei termice. Această creştere va fi suportată de Primărie, şi nu de populaţia racordată la sistemul centralizat de încălzire. Sucevenii vor plăti la fel ca până acum”, a declarat primarul Ion Lungu. În mod paradoxal, anunţul a fost făcut fix când la robinetele sucevenilor racordaţi la oala comună nu curge apă caldă, întrucât este revizia de vară. 

În momentul de faţă, în municipiul Suceava, numărul abonaţilor de la sistemul centralizat este depăşit de cei care au optat pentru alte metode de încălzire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: