300 de suceveni s-au întors din Italia de frica coronavirusului şi ar fi minţit la vamă că vin din Germania. Primar: „Ce, sunt nebun să mă duc la ei să verific?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Alertă în comunitatea de romi de la Mironu, comuna Valea Moldovei, judeţul Suceava. Aproximativ 300 de persoane s-au întors în weekend din Italia de frica noului coronavirus. Primarul susţine că a informat Direcţia de Sănătate Publică Suceava. Ca măsură preventivă, copiii familiilor recent întoarse din Italia nu au fost primiţi la scoala.

Situaţie halucinantă în comuna Valea Moldovei, din judeţul Suceava, unde trăieşte o cunoscută comunitate de romi. Primarul localităţii, Constantin Moroşan, susţine că a informat Direcţia de Sănătate Publică Suceava cu privire la faptul că în ultimele două zile au revenit acasă, din Italia, mai exact regiunea Bergamo, aproximativ 300 de persoane, de teama coronavirusului.

Primarul susţine că cetăţenii comunei ar fi spus la vamă că se întorc din Germania şi nu din Italia, unde 11 localităţi se află în carantină din cauza coronavirusului. Una dintre regiunile afectate este chiar Bergamo.

Contactat telefonic, alesul local a declarat pentru „Adevărul” că a auzit de la săteni că cei 300 s-au întors acasă. Întrebat dacă a fost la faţa locului ca să vadă dacă lucrurile sunt aşa cum spun sătenii, primarul a răspuns: „Ce, sunt nebun? Să te duci dumneata să vezi. Eu am auzit şi am sesizat Direcţia de Sănătate Publică pentru că aşa este corect”.

Primarul a mai spus că cei 300 de oameni s-au întors acasă cu maşinile personale şi cu microbuze. El a arătat că directorul şcolii nu i-a primit la cursuri pe elevii care provin din familiile respective. 

Pe de altă parte, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, susţine că instituţia pe care o reprezintă n-a primit o informare oficială sau neoficială de la primarul comunei Valea Moldovei cu privire la întoarcerea celor 300 de cetăţeni.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite