30.000 de oameni, în pericol la Suceava. Societatea de transport public local n-are bani să lupte cu epidemia de gripa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

30.000 de suceveni circulă în fiecare zi cu autobuzele Primăriei Suceava. Deşi numărul călătorilor este destul de mare, conducerea societăţii de transport public local a anunţat că nu poate să adopte măsuri suplimentare pentru a preveni transmiterea gripei sau a virozelor respiratorii, aşa cum se întâmplă în alte oraşe ale ţării.

Firmele de transport public din Timişoara şi Iaşi au adoptat măsuri speciale pentru a preveni răspândirea gripei şi a virozelor respiratorii. Mijloacele de transport în comun cu care circlă zilnic zeci de mii de oameni sunt dezinfectate la capăt de linie sau seara, când se retrag la garaj. Angajaţii spală scaunele şi barele de de care ţin călătorii.

 Ei bine, societatea de transport public local din Suceava nu a adoptat măsuri suplimnetare de curăţenie în contextul epidemiei de gripă, pentru că nu are bani. 

„Nu am cum să iau măsuri speciale pentru protejarea călătorilor. Asta implică cheltuieli. Ar trebui persoane specializate şi decât să încerci să protejezi 30.000 de oameni, cred că fiecare ar trebui să se gândească să se protejeze singur, cu o mască sau şerveţele umede”, ne-a declarat Darie Romaniuc, directorul societăţii de transport public. 

El a mai spus că în fiecare seară, după retragerea la garaj, autobuzele sunt spălate, ca şi până acum, cu detergent. Angajaţii instituţiei primesc săptămânal câte cinci litri de detergent pentru această operaţiune. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite