Zeci de şoferi, traşi pe dreapta în weekend. Poliţia a reţinut 32 de permise

Zeci de şoferi, traşi pe dreapta în weekend. Poliţia a reţinut 32 de permise

Poliţia, cu ochii pe şoferi FOTO IPJ Ialomiţa

Sute de poliţişti ialomiţeni au acţionat în weekend, în stradă şi au aplicat peste 650 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare şi au intervenit la 117  sesizări. În urma neregulilor constatate în trafic, poliţiştii au reţinut 32 de permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare.

 
Astfel, în perioada 19 – 21 aprilie, poliţiştii ialomiţeni au acţionat pe raza judeţului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. S-a intervenit la 132 de evenimente, dintre care 117 sesizate prin 112.  În urma activităţilor, au fost constatate 58 de infracţiuni, 15 persoane fiind surprinse în flagrant delict.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 656 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 270.000 de lei. Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic, pentru abaterile de la prevederile legale fiind reţinute 32 de permise de conducere şi retrase, 8 certificate de înmatriculare.
 
 
În timpul raziilor, trei şoferi, cu vârste cuprinse între 31 şi 44 de ani, au fost depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice. Cei în cauză au fost testaţi alcoolscop, rezultatele indicate fiind cuprinse între 0,67 şi 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, aceştia au fost transportaţi  la unităţi medicale, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
 
Maşina nu era înmatriculată
 
Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că autovehiculul condus de unul dintre aceştia, un bărbat de 44 de ani, din comuna Sfântu Gheorghe, nu era înmatriculat. Alţi doi conducători auto, o femeie de 29 de ani, din municipiul Urziceni, respectiv un bărbat de 50 de ani, din comuna Ion Roată, au fost depistaţi de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau autoturisme pe raza localităţilor de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.
 
 
Un bărbat de 35 de ani, din judeţul Călăraşi, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autotuturism pe şoselele ialomiţene, deşi avea acest drept suspendat. De asemenea, un bărbat de 37 de ani, din comuna Adâncata, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea, pe raza comunei de domiciliu, un tractor agricol ce tracta o remorcă, ambele neînmatriculate şi neînregistrate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: