Zeci de primării din Ialomiţa, înscrise în campania Curăţăm România

Zeci de primării din Ialomiţa, înscrise în campania Curăţăm România

Abandonarea ilegală a deşeurilor, sport naţional în România FOTO mmediu.ro

Zeci de primării din Ialomiţa s-au înscris în Programul Curăţăm România, lansat de Ministerul Mediului şi care îşi propune ecologizarea zonelor unde sunt abandonate de deşeuri. În Ialomiţa, conform autorităţilor, există aproximativ 30 hectare de gropi ilegale de gunoi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul proiectului de ecologizare lansat în luna aprilie, administraţiile locale pot depune solicitări pentru a beneficia de fonduri în vederea efectuării lucrărilor de curăţare a zonelor cu deşeuri. Valoarea fondurilor este cuprinsă între 3.000 şi 30.000 lei.
 
Conform Prefecturii Ialomiţa, până în prezent 29 de primării din Bărăgan au depus documentele pentru a beneficia de finanţare, iar 11 solicitări au fost deja avizate de către Ministerul Mediului. 

„Prin această campanie dăm un semnal tuturor că ne pasă de ţara noastră şi că ne pasă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Pe de o parte avem de-a face cu indiferenţa unora, iar pe de altă parte avem de a face cu reaua intenţie a altora, a celor care aruncă deşeurile în modul acesta. 

Totodată, venim în sprijinul UAT-urilor,  astfel încât acestea să-şi poată deconta parte din cheltuielile pe care le vor efectua în această perioadă de campanie şi mă bucur şi salut disponibilitatea şi discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, cu reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România, cu cei ai Asociaţiei Oraşelor din România”, a declarat Bogdan Balanişcu, secretar de stat în cadrul MMAP, la debutul campaniei de ecologizare.

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările