Zeci de kilograme de peşte, confiscate de la braconieri de poliţiştii ialomiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peşte fără acte, confiscat de poliţişti FOTO IPJ Ialomiţa
Peşte fără acte, confiscat de poliţişti FOTO IPJ Ialomiţa

Aproape 80 de kilograme de peşte din speciile scrumbie şi cegă au fost confiscate de poliţiştii ialomiţeni în cursul zilei de ieri în localităţile Făcăieni şi Borduşani.

Pe 12 aprilie, poliţiştii din Stelnica şi Feteşti au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul pisciculturii.

În cadrul controalelor a fost depistat, în flagrant, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Borduşani, în timp ce se afla într-o barcă de pescuit, având asupra sa cantitatea de 42 de kilograme de scrumbie, precum şi o plasă monofilament în lungime de 100 de metri. Întrucât bărbatul nu figurează ca pescar autorizat, iar barca nu este înregistrată, bunurile depistate au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor. 

De asemenea, în cadrul filtrelor rutiere, poliţiştii ialomiţeni au depistat doi şoferi, de 22 şi 45 de ani, în timp ce transportau cu autoturismele pe care le conduceau aproximativ 35 de kilograme de peşte din speciile scrumbie şi cegă, fără a deţine documente de provenineţă.

În toate cele 3 cazuri au fost întocmite dosare penale pentru încălcarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura, întreaga cantitatea de peşte fiind confiscată şi predată Direcţiei Sanitar Veterinare Ialomiţa în vederea luării măsurilor ce se impun. 

Vă mai recomandăm şi:

Cum au reacţionat şeful DSU şi ministrul Sănătăţii în cazul tragediei de la Spitalul Victor Babeş. Voiculescu, elefantul absent din cameră la conferinţa de presă

 

Operaţiunea „A treia doză de vaccin”, luată în calcul contra noilor mutaţii SARS-Co

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite