Zeci de ialomiţeni, sancţionaţi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie anti-COVID-19

Zeci de ialomiţeni, sancţionaţi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie anti-COVID-19

Controale pentru verificarea respectării măsurilor de protecie FOTO Adevărul

Zeci de persoane sancţionate pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie, 95 de societăţi comerciale controlate şi peste 1.500 de persoane verificate de poliţişti la domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este bilanţul acţiunilor de prevenire şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, desfăşurate ieri de poliţiştii ialomiţeni, în sistem intergat, pe raza judeţului Ialomiţa.
 
Astfel, au fost desfăşurate 20 de acţiuni vizând societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţele şi târgurile din municipiu şi cele din judeţ, zonele aglomerate şi mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI şi cele care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă. 
 
În cadrul acţiunilor desfăşurate, forţele implicate au verificat 95 de societăţi comerciale şi au controlat  peste 100 de vehicule, 20 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun. 
 
Urmare a abaterilor constatate la nivel judeţean, au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 3.250 de lei. 
 
Dintre acestea, 21 de amenzi au fost date pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie, 6 sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie în localităţile unde există astfel de restricţii şi o sancţiune aplicată unei tinere din localitatea Maltezi, care nu a fost găsită de poliţişti la adresa de izolare declarată Direcţiei de Sănătate Publică. 
 
Poliţiştii reamintesc faptul că portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spaţiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spaţii comerciale, precum şi în spaţii publice deschise, respectiv pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun etc.
 
 Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările