VIDEO Ce spun localnicii din Ţăndărei despre coronavirus: A venit boala peste noi, ar trebui închis oraşul. Că poate aşa se liniştesc

VIDEO Ce spun localnicii din Ţăndărei despre coronavirus: A venit boala peste noi, ar trebui închis oraşul. Că poate aşa se liniştesc

Poliţia face filtre non-stop FOTO IPJ Ialomiţa

Trupele speciale ale Poliţiei şi Armata fac front comun în judeţul Ialomiţa unde oamenii nu au înţeles că trebuie să stea izolaţi. O parte dintre cei plasaţi în carantină la domiciliu în oraşul Ţăndărei au ieşit la plimbare şi au fost amendaţi. Din cauza lor, ceilalţi localnici sunt speriaţi şi cer intrarea în carantină a întregii localităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectura a transmis o solicitarea către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în urmă cu două zile în cre propunerea carantină generală. Autorităţile locale au cerut instituirea carantinei pe modelul aplicat la Suceava şi aşteaptă un răspuns.
"Deja avem trei persoane care nu au respectat această măsură şi au fost luate efectiv de pe stradă şi duse în centrul de carantină organizat în judeţ! Până în acest moment au fost aplicate peste 400 de amenzi, apropiindu-se de 400.000 de lei,” a spus într-o intervenţie la DIGI TV, Nicoleta Toma, primarul Ţăndăreiului.
Şi localnicii sunt speriaţi şi spun că ar trebui închis oraşul: A venit boala peste noi! Le-a dat drumul la graniţă, n-a spus de unde e şi... spitalul e plin! Ar trebui închis oraşul. Pentru că cetăţenii de etnie romă nu înţeleg! Că trebuie să stea la adăpost! Ar trebui închis. Că poate aşa se liniştesc. Să vină armata! Că de poliţie şi autorităţi nu prea ştiu de frică, a spus un bărbat la DIGI TV.
 
În Ţăndărei au venit vineri militarii. Alături de poliţişti şi jandarmi îi păzesc pe cetăţenii care nu respectă regulile impuse de autorităţi. Aproximativ 800 de persoane care s-au întors în ultimele săptămâni din Italia, Spania, Marea Britanie şi Franţa şi care nu respectă aceste măsuri de carantină, ies la plimbare prin oraş, merg în vizită la rude. Poliţiştii au aplicat  sute de amenzi. Şi poliţiştii povestesc faptul că e greu de gestionat o astfel de situaţie. În cartierul Strachina, unul dintre cele mai sărace, sunt gospodării care nu au nici măcar garduri şi porţi. Aici este foarte greu de impus astfel de reguli de circulaţie. Poliţia face filtre continuu, iar cei prinşi pe picior greşit sunt trimişi acasă.
În Ţăndărei sunt 40 de persoane infectate cu COVID-19 şi cinci persoane şi-au pierdut viaţa. Zilele următoare sunt aşteptate şi alte rezultate ale testelor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: