VIDEO Poliţia Română trimite artileria grea să facă ordine în judeţul Ialomiţa. Despescu: Este păcat că anumiţi oameni au încălcat flagrant regulile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţe de ordine trimise în judeţul Ialomiţa FOTO IPJ Ialomiţa
Forţe de ordine trimise în judeţul Ialomiţa FOTO IPJ Ialomiţa

Zeci de forţe de ordine au luat cu asalt judeţul Ialomiţa vineri, 3 aprilie, pentru asigurarea ordinii publice în localitatea Bărbuleşti şi la Ţăndărei, unde oamenii nu respectă izolarea la domiciliu. Autorităţile locale sunt depăşite de situaţie şi au propus ieri carantinarea zonei pentru ca numărul îmbolnăvirilor să nu explodeze.

UPDATE. Chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi TV, că au fost trimise forţe mărite în judeţul Ialomiţa, pentru a se evita un posibil focar de coronavirus. " Forţele mărite vor asigura impunerea legii şi vor supraveghea situaţia. Este păcat că anumiţi oameni au încălcat flagrant regulile şi a fost nevoie de o suplimentare de forţe. În acelaşi timp multe persoane au înţeles măsurile impuse. Ne vor asigura că nimeni nu va mai face rabat de la lege ", a explicat secretarul de stat.

UPDATE. Conform IPJ Ialomiţa, peste 160 de poliţişti au acţionat vineri dimineaţă la Urziceni şi Bărbuleşti pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă.944 de autoturisme au fost verificate şi 1.000 de persoane au fost legitimate.

La data de 3 aprilie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, cu sprijinul efectivelor Direcţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au acţionat atât în filtre rutiere cât şi în patrule de ordine şi siguranţă publică în vederea respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină precum şi a celor impuse pe timpul stării de urgentă. 

Urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 151 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare privind circulaţia pe drumurile publice, valoarea totală a acestora fiind de peste 22.000 de lei.

Un bărbat din comuna Bărbuleşti, care nu a respectat măsura izolării, a fost depistat de poliţişti la volanul unui autoturism, fiind condus la un centru de carantină obligatorie pe raza judeţului Ialomiţa.

slobozia razie foto ipj ialomita

De asemenea, poliţiştii de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală şi protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări servicii ilicite. Aceştia au sancţionat 12 operatori economici şi au confiscat bunuri în valoare de peste 2.700 de lei, respectiv clor, alcool sanitar, produse alimentare şi ţigarete. 

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare pe raza judeţului Ialomiţa, echipajele de poliţişti acţionând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, prevenirea şi limitarea răspândirii virusului COVID 19, dar şi pentru a preveni şi combate ilegalităţile de orice fel, au anunţat reprezentanţii IPJ Ialomiţa.

Fiecare focar este evaluat particular

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că la Ţăndărei se poate ajunge şi la carantinarea oraşului, dacă oamenii nu vor respecta măsurile impuse. "Fiecare focar este evaluat particular. Avem în acest moment trei focare mari, după cum am menţionat, sunt mai multe focare mici. În cazul Ţăndărei se poate ajunge la un moment dat şi la carantinare. Autorităţile locale vor face ce este necesar limita aceste focare. Dacă nu se reuşeşte, atunci vom aplica şi alte măsuri”, a spus Nelu Tătaru.

În Ţăndărei sunt aproximativ 14.000 de locuitori, iar 800 s-au întors din străinătate. Patru oameni din oraş, diagnosticaţi cu COVID-19, au murit până acum. Autorităţile din Ialomiţa au cerut Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă să dispună „carantină totală” la Ţăndărei.

slobozia razie

Conform IPJ Ialomiţa, acţiunea cu forţe mărite a avut loc vineri în mai multe localităţi din judeţul Ialomiţa, tocmai pentru a nu se ajunge în situaţia de la Ţăndărei. Poliţiştii acţionează preventiv pentru verificarea măsurilor impuse de Ordonanţele Militare.

Sute de persoane, care aveau sau nu un loc de muncă în străinătate, aşa cum a declarat pentru Adevărul, primarul localităţii Ţăndărei, Nicoleta Toma, s-au întors acasă în ultima perioadă. La Ţăndărei, mai bine de 300 de persoane se aflau joi în izolare la domiciliu, lucru care de furcă autorităţilor. Oamenii nu respectă măsurile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, motiv pentru care a fost cerut ajutorul autorităţilor centrale. În prezent, aproximativ 800 de cetăţeni de etnie romă reveniţi la Ţăndărei din Anglia, Spania sau Germania sunt păziţi de forţele de ordine pentru a nu ieşi din case.

slobozia razie

"Faptul că cetăţenii din Ţăndarei n-au respectat niciun fel de recomandare, nicio interdicţie, a dus la situaţia în care avem decedaţi. Nici cele mai elementare soluţii! În primul rand autoizolarea nu au respectat-o. A fost şi un aflux continuu, 800 de perssoane de etnie rromă au venit în această perioadă, a explicat Toniţa Manea, prefectul judeţului Ialomiţa.

slobozia razie

Acest lucru a determinat joi propunerea pentru carantinarea oraşului. Joi, 2 aprilie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a transmis către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă o propunere privind carantinarea la Ţăndărei. „Vorbim despre 4 decese provocate de noul coronavirus. Se vor lua măsuri suplimentare pentru că este o localitate cu flux continuu de persoane care vin din străinătate. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis la nivel central propunerea privind carantinarea”, a explicat prefectul judeţului Ialomiţa. Până ieri, 2 aprilie, în judeţul Ialomiţa fuseseră confirmate 37 de îmbolnăviri cu noul coronavirus şi 5 decese.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite