VIDEO Imagini inedite cu aterizarea primelor avioane F-16 ale României la baza militară din Feteşti

Primele aeronave F-16 Fighting Falcon ale României au ajuns în ţară

Forţele Aeriene Române au preluat din Portugalia primele şase modele de avioane F – 16 Fighting Falcon. Aparatele militare de zbor au intrat în dotarea bazei aeriene de la Feteşti. Mai multe imagini au surprins aparatele în momentul în care au brăzdat cerul Bărăganului şi au aterizat la bază.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele şase aeronave, modernizate în varianta MLU M5.2, vor fi operate de la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator  Gheorghe Mociorniţă”, de la Feteşti, potrivit Ministerului Apărării Naţionale. Acestea fac parte dintr-un loc de 12 aeronave, urmând ca până la sfârşitul acestui an să fie livrate alte trei, restul de trei urmând să ajungă în România în 2017.
 
Din informaţiile oferite de MaPN, avioanele F – 16 care au intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române nu sunt noi, însă ele au fost modificate şi dotate cu cele mai noi tehnologii. Avioanele F-16 ale României au integrate un sistem Sniper Advanced Targeting Pod, noi tipuri de căşti pentru pentru urmaririrea şi achitionarea ţintelor, imbuntatiri ale sistemelor software şi de comunicare.
 
32 milioane de euro, investiţi la Feteşti
 
Mai mult decât atât, aerodromul Bazei Aeriene 86 din Feteşti a intrat, începând cu anul 2013, într-un amplu program de reabilitare şi modernizare. Lucrările de reabilitare şi modernizare a infrastructurii aerodromului Bazei Aeriene 86 de la Feteşti au demarate, cu finanţare prin Programul NATO de Investiţii în Securitate (NSIP).
 
Valoarea totală a lucrărilor este  de aproximativ 32 milioane de euro şi cuprind pista de decolare-aterizare cu căile de rulare aferente, sistemul de frânare aeronave, platformele de parcare şi mentenanţă ale aeronavelor, facilităţi de testare materiale speciale, depozitul de combustibil, hangarul de mentenanţă, toate având termene de finalizare eşalonate în cursul anului 2016. În plus, sânt prevăzute şi lucrări naţionale ce au ca scop modernizarea şi dezvoltarea etapizată a zonelor operaţionale, administrativă şi socială.
 
Citiţi şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: