Un scurtcircuit a făcut prăpăd într-o gospodărie din Săveni. Focul a mistuit o tonă de cereale

Un scurtcircuit a făcut prăpăd într-o gospodărie din Săveni. Focul a mistuit o tonă de cereale

Focul a fost sins de patru echipaje de pompieri FOTO ISU Ialomiţa

O tonă de cereale şi 2 tone lemne de foc, o magazie şi mai multe bunuri au fost mistuite de flăcări în urmă cu două zile în localitatea Săveni.

Ştiri pe aceeaşi temă

La locul solicitării s-au deplasat de urgenţă patru echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slobozia, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. La sosirea echipajelor de intervenţie incendiul se manifesta generalizat la acoperişul bucătăriei. 
 
Din cauza distanţei foarte mici existente între anexa cuprinsă de flăcări şi celelalte imobile din apropiere, incendiul s-a propagat şi la alte două dependinţe. Din interiorul bucătăriei, pompierii au evacuat cu rapiditate trei butelii de gaze, care prezentau pericol de explozie. Incendiul a fost localizat operativ şi lichidat după aproximativ două ore şi jumătate. Nu a existat pericol de extindere la casa de locuit. 
 
În urma evenimentului, mama  proprietarului, în vârstă de 64 ani, a suferit un atac de panică. Acesteia i s-a acordat primul ajutor medical de echipajul SMURD, ulterior fiind transportată la Spitalul Orăşenesc Ţăndărei. 
 
Mai multe bunuri au fost distruse: au ars anexa gospodărească construită din BCA şi învelită cu ţiglă, mobilierul din interior, bunuri electrocasnice, un atelier în care erau depozitate diferite scule, o magazie în care erau stivuite o tonă de cereale şi aproximativ două tone de lemne pentru foc. Cel mai probabil, spun pompierii, incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric, cauzat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: