Un octogenar ialomiţean vrea să rescrie legile fizicii şi i-a cucerit pe chinezi cu invenţiile sale: instalaţii care produc electricitate prin forţa gravitaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octogenarul Nicolae Pruneş susţine că a inventat mai multe aparate prin care se poate produce electricitate cu ajutorul forţei gravitaţionale FOTO: Mădălin Sofronie
Octogenarul Nicolae Pruneş susţine că a inventat mai multe aparate prin care se poate produce electricitate cu ajutorul forţei gravitaţionale FOTO: Mădălin Sofronie

Nicolae Pruneş (84 de ani) încearcă de mai bine de 20 de ani să rescrie legile fizicii. El a patentat patru dispozitive prin care este posibilă producerea de curent electric, folosind forţa gravitaţională. Invenţiile sale au fost apreciate la un salon de profil desfăşurat în China, unde a primit o medalie de argint.

Într-un oraş mic de provincie precum Slobozia, toţi oamenii au impresia că se cunosc unii cu ceilalţi şi că-şi ştiu cele mai ascunse secrete. 

Puţini sunt cei care cunosc, însă, pasiunea pentru inventică a octogenarului Nicolae Pruneş. De peste 20 de ani el încearcă să demonstreze că energia electrică poate fi produsă folosindu-ne de forţa gravitaţională.

A pierdut nopţi întregi pentru a patenta cele patru instalaţii prin care experimentul său poate fi pus în practică. Pe scurt, Nicolae Pruneş a dezvoltat patru instalaţii prin care electricitatea să fie produsă cu ajutorul forţei gravitaţionale. 

Este vorba despre instalaţia hidraulico-gravitaţionalo-electrică, instalaţia eoliano-gravitaţionalo-electrică, instalaţia gravitaţionalo-electrică şi vehiculul terestru gravtiaţionalo-eoliano-electric. 

Lecţia de fizică

Dintr-un sertar al unei comode din sufragerie, bătrânul inventator scoate un dosar de aproape 1.000 de pagini în care ţine schiţele aparatelor pentru care a obţinut brevete din partea Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

   

image

 Inventatorul Nicolae Pruneş arată schiţele proiectelor sale 

Deschide la întâmplare stufosul dosar şi începe să-şi prezinte „marfa” care i-ar face invidioşi şi pe cei mai mari fizicieni ai lumii. Cu mâinile tremurânde, el cercetează cu atenţie fiecare dintre explicaţiile pe care le-a notat vreme de două decenii pe hârtie şi descrie modul în care funcţionează aparatele la care la lucrat nopţi în şir.

„După cum le spune şi numele, invenţiile mele se referă la mai multe instalaţii de captare a energiilor hidraulică, eoliană şi gravitaţională şi convertirea acestora, prin forţa gravitaţională în energie electrică” precizează pensionarul. 

După ce scoate un alt set de schiţe din acelaşi dosar, Nicolae Pruneş continuă să explice modul în care funcţionează sistemele sale revoluţionare în domeniul energiei: „ fiecare dintre aceste instalaţii are în componenţă un corp de legătură cu care, prin intermediul unor rulmenţi este montat un ax, de care sunt fixate un volant înăuntru căruia se află o roată dinţată şi un corp gravitaţional. Totul legat la două generatoare care produc energie electrică în momentul în care corpul gravitaţional începe să se mişte”. 

În concluzie, Nicolae Pruneş susţine că prin invenţiile sale a descoperit un mod mai eficient prin care se poate produce energia electrică şi care devine astfel mai ieftină.

prunes

 Medalia de argint oferită de inventatorii chinezi lui Nicolae Pruneş

   

„Vă daţi seama că totul se face exclusiv prin forţe naturale, a apei, a aerului, forţa gravitaţională. Din calculele mele energia electrică produsă în acest mod ar trebui să ne reducă cheltuielile la facturile pentru electricitate” 

Senzaţia saloanelor de inventică din China

Membru al Asociaţiei Române a Inventatorilor, Nicolae Pruneş a reuşit să le arate aparatele pe care le-a inventat şi chinezilor. În anul 2012, schiţele sale au fost prezentate în cadrul unui Salon de Inventică, desfăşurat la Beijing, în China. 

Colegii inventatori de peste hotare au rămas foarte impresionaţi de munca octogenarului din Slobozia, aşa că l-au premiat pentru descoperirea sa cu o medalie de argint. „Domnii de la Asociaţia Inventatorilor au prezentat proiectul meu, iar chinezii m-au premiat. Am fost foarte încântat de distincţia care mi-a fost acordată” spune inventatorul octogenar. 

Citiţi şi:

Ingredientele ascunse din săpun, care ne pot dăuna pielii. Diferenţa între săpunul lichid şi cel solid - explicaţiile medicilor

Legendele de pe Insula Gâsca, tărâmul pârjolit de haiduci şi confiscat de pescari apărut în inima Dunării

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite