Un morun uriaş, confiscat de la un braconier din Feteşti. Ce au făcut poliţiştii cu peştele de 120 de kilograme

Un morun uriaş, confiscat de la un braconier din Feteşti. Ce au făcut poliţiştii cu peştele de 120 de kilograme

Peştele uriaş a fost eliberat în mediul natural FOTO IPJ Ialomiţa

Un morun uriaş, pescuit ilegal din apele braţului Borcea, a fost salvat şi eliberat în mediul natural de către specialişti din cadrul Institului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Protecţia Mediului Bucureşti, alături de poliţiştii ialomiţeni de la Transporturi. Monstrul avea o lungime de 260 de centimetri, o greutate de 120 de kilograme şi era plin cu icre.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Ialomiţa au salvat şi eliberat în mediul natural un morun, de aproximativ 120 de kilograme, ce fusese capturat ilegal. Pe 5 ianuarie, în jurul orelor 08.00, oamenii legii au depistat pe raza comunei Borcea, un bărbat de 31 de ani, din municipiul Feteşti, în timp ce transporta într-un autoturism, un exemplar de peşte din specia morun.

Împreună cu specialişti din cadrul Institului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Protecţia Mediului Bucureşti, s-a procedat prin marcarea ultrasonică la examinarea morunului, care în măsurători biometrice avea o lungime de 260 de centimetri şi o greutate de 120 de kilograme.

De asemenea, conform IPJ Ialomiţa, s-a stabilit că exemplarul de peşte din specia morun este femelă şi deţine aproximativ 12 kilograme de icre, valoarea acestuia fiind estimată la 25.000 de lei. Maşina cu care a fost transportat peştele a fost indisponibilizată de poliţişti, iar bărbatul de 31 de ani este cercetat penal pentru încălcarea prevederilor OUG 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările