Un bărbat care a încercat să vândă un uliu, prins de poliţişti. Câţi bani cerea pentru pasărea protejată de lege

Un bărbat care a încercat să vândă un uliu, prins de poliţişti. Câţi bani cerea pentru pasărea protejată de lege

Pasărea a fost confiscată de poliţişti FOTO IPJ Ialomiţa

Un bărbat din Bucureşti, care a încercat să vândă un uliu cu 250 de euro, a fost urmărit de ghinion. La tranzacţie s-a trezit nas în nas cu poliţiştii, care au confiscat pasărea şi i-au întocmit dosar penal vânzătorului.

Aproximativ 250 de euro este suma pe care ar fi trebuit să o încaseze un bărbat, de 35 de ani, din Bucureşti, care a postat pe o reţea de anunţuri o ofertă „protejată de lege”.  Poliţiştii în rol de cumpărători au confiscat pasărea din specia şoimilor şi i-au întocmit vânzătorului dosar penal.
 
Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase au identificat bărbatul care a postat anunţul de vânzare cu un uliu păsărar.
 
Bărbatul în cauză a predat pasărea poliţiştilor, acesta fiind ulterior examinată de un expert ornitolog din cadrul Societăţii Române de Ornitologie, stabilindu-se faptul că este vorba despre un „vânturel de seară”, din familia şoimilor, specie strict protejată de lege.
 
Pasărea a fost ridicată pe bază de ordonanţă, fiind predată la un adăpost specializat,  până la finalizarea cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic -  vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiţii decât cele legale , prevăzută şi pedepsită de Legea 407/2006.
 
Vă mai recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările