Un banal bon fiscal, elementul cheie care a dus la arestarea a doi infractori periculoşi

Un banal bon fiscal, elementul cheie care a dus la arestarea a doi infractori periculoşi

Medicul Mirel Diaconu, principalul suspect al anchetei de la SLobozia FOTO: Facebook.com/AVPS Bendis

Procurorii şi poliţiştii din Slobozia au reuşit să destructureze o grupare infracţională specializată în reglări de conturi, plecând de la un banal bon fiscal. În urma investigaţiilor, doi inculpaţi au ajuns după gratii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu o săptămână, IPJ Ialomiţa informa printr-un comunicat de presă faptul că poliţiştii au efectuat opt percheziţii domiciliare la Slobozia, Urziceni şi Bucureşti. Vizate erau cinci persoane, acuzate că la sfârşitul verii trecute au incendiat două maşini, parcate pe o stradă din Slobozia. 
 
Legături periculoase 
 
În urma investigaţiilor, organele judiciare de la Slobozia i-au chemat la audieri pe numiţii Mirel Diaconu, Sorin Alexe, zis „Cinoi” , Ionel Enache şi Adrian Marian Simionescu. Aceştia sunt acuzaţi de distrugere şi instigare la distrugere, după ce au incendiat cele două maşini. Surse judiciare precizează faptul că cel care a comandat distrugerea automobilelor este Mirel Diaconu, un medic stomatolog controversat din Bucureşti, şi deţinătorul unor fonduri de vânătoare pe teritoriul judeţului Ialomiţa. 
 
El i-ar fi contactat pe Sorin Alexe şi ceilalţi doi inculpaţi, comandându-le să dea foc maşinilor. Respectivele automobile aparţin unuia dintre foştii angajaţi ai doctorului Mirel Diaconu, care avea în grijă fondurile de vânătoare ale acestuia. În urma unor dispute de ordin financiar, Diaconu a încercat să-l intimideze pe fostul său angajat comandând incendierea automobilelor. 
 

 
Sorin Alexe, cel de-al doilea inculpat al cauzei FOTO: Facebook.com
 
Daţi de gol de un bon fiscal 
 
Şi mai interesant este faptul că infractorii au fost dovediţi de organele judiciare datorită unui banal bon fiscal. În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au descoperit un bonul fiscal, pe care autorii incendiului l-au folosit ca să dea foc maşinilor. Hârtia nu a fost arsă în totalitate, pe ea rămânând inscripţionate o serie de informaţii preţioase. 
 
Concret, fiind vorba despre un bon eliberat în urma achiziţiei unei rovignete, bucata de hârtie conţinea numărul de înmatriculare al maşinii pentru care a fost eliberat. Anchetatorii au căutat în baza de date respectivul număr şi au descoperit faptul că maşina aparţine inculpatului Sorin Alexe. Mai mult, urmărind imaginile surprinse de camerele video de pe stradă, în noaptea incendiului, oamenii legii au observat faptul că maşina lui Alexe este prezentă la faţa locului. Aşa a fost posibilă anchetarea tuturor autorilor. 
 
Ieri, la Tribunalul Ialomiţa, medicul Mirel Diaconu şi Sorin Alexe, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Ceilalţi doi inculpaţi ai cauzei au fost lăsaţi în libertate. Cercetările sunt însă în plină desfăşurare. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările