Trucuri naturale împotriva transpiraţiei, recomandate de specialişti: bicarbonatul de sodiu şi ceaiurile, două dintre remediile care fac minuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara şi-a intrat oficial în drepturi, iar disconfortul creat de transpiraţie începe să-şi facă simţită prezenţa. Natura vine însă în ajutorul nostru cu trucuri suficiente prin care putem preveni sudoarea abundentă. Tratamentele trebuie însă aplicate cu stricteţe şi doar după un prealabil consult medical.

Din punct de vedere medical, transpiraţia reprezintă o modalitate prin care organismul elimină apă şi o dată cu ea toxinele din organism.

Acest proces este întâlnit cu precădere în anotimpul cald, deoarece, din cauza temperaturilor ridicate de afară, suntem predispuşi la transpiraţie abundentă. Specialiştii definesc sudoarea excesivă drept hiperhidroză. Studii recente au scos la iveală că 3,5 % din populaţia globului este afectată de transpiraţia excesivă.

Pe piaţă există o sumedenie de produse cosmetice care împiedică procesul de transpiraţie şi alungă mirosurile neplăcute ale acesteia. La supermarketurile din Slobozia, de exemplu, astfel de produse au preţuri cuprinse între 5,99 şi 25 de lei. Medicii ne recomandă însă că nu trebuie să ne uităm la preţ, ci trebuie să descoperim acel produs cu adevărat eficient, care are efecte benefice asupra organismului nostru. Totuşi aceste produse pot fi mai puţin suportate de piele, riscul apariţiei iritaţiilor sau pruritului fiind destul de mare.

Natura ne vine în ajutor

Natura se dovedeşte şi de această dată benefică. În farmaciile naturiste din Slobozia există suficiente remedii descoperite şi inventate prin care plantele reuşesc să ţină piept transpiraţiei în exces, pe timp de vară. Roxana Tomescu este asistent într-o astfel de farmacie şi prezintă câteva trucuri naturale prin care putem scăpa într-o zi caniculară de sudoare şi efectele ei mai puţin plăcute.

Un remediu eficient şi ieftin, recomandat de specialişti, este bicarbonatul de sodiu alimentar. Rolul său este acela de a neutraliza mirosurile neplăcute.

„Are un efect răcoritor, iar cel mai adesea este utilizat împotriva transpiraţiei picioarelor. Pentru a nu avea probleme, trebuie aplicat în interiorul încălţămintei”, recomandă Roxana Tomescu.
 
Un alt remediu îl reprezintă ceaiul de salvie şi muşeţel. Are un efect astringent, tocmai de aceea este recomandat persoanelor care transpiră excesiv. El poate fi băut sau aplicat pe zonele cu probleme cum sunt picioarele sau axilele. „Se prepară dintr-o linguriţă de salvie uscată cu câteva petale de muşeţel, se ţine la infuzat timp de 15 minute şi trebuie efectuate cure de maxim 3 săptămâni, pentru un efect benefic”, mai supune asistenta.
Totuşi dacă neplăcerile create de transpiraţie persistă un control medical amănunţit este rămâne cel mai eficient tratament împotriva ei.

Citiţi şi:

Ce spun culorile despre noi - explicaţiile specialiştilor: galbenul arată că suntem stresaţi, iar albastrul – nevoia de comunicare. Ce nuanţe trebuie să evităm

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite