Taximetriştii din Feteşti, verificaţi de poliţişti. Au fost aplicate 24 de amenzi

Taximetriştii din Feteşti, verificaţi de poliţişti. Au fost aplicate 24 de amenzi

Poliţia i-a vetrificat pe taximetrişti FOTO Adevărul

Ieri, 9 ianuarie, poliţiştii rutieri din ului Feteşti au acţionat pe raza municipiului pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane în regim de taxi, precum şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.

 
În cadrul acţiunii s-a urmărit respectarea normelor legale care vizează activitatea de taximetrie şi crearea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 15.000 de lei.
 
Printre abaterile constatate de poliţişti, oamenii legii au constatat: transportul în regim de taxi fără a avea în funcţiune lampa sau aparatul de taxat sau neemiterea bonului fiscal, defecţiuni tehnice ale autoturismelor, nerespectarea regimului legal de viteză, precum şi neregului ale pietonilor privind traversarea neregulamentară.
 
Poliţiştii recomandă firmelor de transport să dea dovadă de responsabilitate în ceea ce priveşte activitatea pe care o prestează, asigurarea condiţiilor tehnice ale vehiculelor utilizate şi selecţionarea unor şoferi cu aptitudini şi abilităţi profesionale.
 
“Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol”, spun poliţiştii ialomiţeni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: