Târg de produse tradiţionale româneşti. Pâinea şi vinul, la Muzeul Naţional al Agriculturii

Târg de produse tradiţionale româneşti. Pâinea şi vinul, la Muzeul Naţional al Agriculturii

Demonstraţii de copt pâine la ţest FOTO Claudia Balaş

Ateliere de modelat pâini rituale şi de împletit spice de grâu, demostraţii de copt pâine la ţest, târg de produse tradiţionale româneşti şi spectacol folcloric de zile mari. Acestea sunt suprizele pe care le pregătesc organizatorii la ceea de-a doua ediţie a manifestării „Pâinea şi vinul“, desfăşurată în perioda 22-24 septembrie la Muzeul Agriculturii din Slobozia.Timp de trei zile, Muzeul Naţional al Agriculturii propune vizitatorilor de toate vârstele o atmosferă de toamnă bogată, la un târg autentic românesc, „o întâlnire cu gospodari din toate colţurile ţării care încă duc mai departe tradiţia locală şi care au ajuns să dobândească renume şi în Uniunea Europeană şi în multe alte locuri din lume”.

Programul manifestării cuprinde ateliere de modelat pâini rituale şi de împletit spice de grâu, demonstraţii practice de copt pâine la ţest şi la cuptor tradiţional ce va fi oferită spre degustare tuturor celor prezenţi, precum şi un spectacol folcloric susţinut de formaţia de mandoline “Nuferii Dunării” din Giurgeni şi de Ansamblul “Colinda” din Jilavele. La Târgul de produse tradiţionale româneşti şi-au anunţat participarea unii dintre cei mai renumiţi producători locali şi din ţară.

Vă recomandăm şi:

Producători din toată ţara, prezenţi la Târgul Naţional de Produse Tradiţionale Constanţa

Târgul ţărănesc de pe Facebook. „Ţăranii dobrogeni“, piaţa virtuală cu produse naturale, direct de la producători

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările